Bild: Dag Hol

Artportable började i Norden och har därefter anslutit konstnärer i flertalet länder i Europa. Under december månad görs förändringar på hemsidan för att ytterligare lyfta fram konstnärer från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Den nordiska konstscenen blev världskänd genom konstnärer som Edward Munch, August Strindberg, Vilhelm Hammershøi och Helene Schjerfbeck. Det idag kanske mest uppmärksammade namnet är den Dansk-Isländske konstnären Olafur Eliasson som blivit känd genom sina installationer, men det är inte utan konkurrens från duon Elmgreen & Dragset och deras arbete med konst, design och arkitektur!

Konstnär? Blir medlem i Artportable här.

Den breda nordiska konstscenen är också på stark frammarsch internationellt med fler köpare från Asien och USA. Bland köparna uppskattas porträtteringen av det nordiska landskapet och de själsliga reflektionerna – som Edward Munchs Skriet en gång i tiden satte ton för. I den nordiska konsten finns också en tydlig koppling till tanken om arkitekturen och den utopiska staden.

Genom att lyfta fram och samla nordiska konstnärer ska Artportable ge medlemmarna fler möjligheter att visa upp sig inför en internationell publik. Artportable arbetar samtidigt med att främja kontakten konstnärer sinsemellan inom de nordiska länderna. Konstnärer från de nordiska länder kommer att lyftas fram på en rad nya sätt på arportable.com från och med slutet av 2020.

Bild från norska konstnären Vigdis Elisabeth Feldts portfolio på Artportable

Konstnär? Blir medlem i Artportable här.