Sommar och sol i all ära, men alla vet vi att det finns en del sommardagar då sommaren känns lika avlägsen som snön på julafton. Varför inte då ta tillfället i akt och åka ut på en liten konstrunda? Här tipsar vi om några utställningar där vi mer än gärna spenderar några av våra sommardagar!

 

Mellan den 15 juni och 28 augusti har dokumentärfilmaren och fotografen Bengt Löfgren en nostalgisk sommarutställning där han slänger oss tillbaka till det kära 80-talet. På Kristinehamns historiska kommer du då ha möjlighet att beskåda bilder och filmer från punkens och pudelrockens storhetstid. För den som vill få chansen att träffa mannen bakom utställningen så är Bengt själv på plats under vernissagedagen. En special-producerad film om tiden visas i samband med utställningen. Och du, det är fri entré!
Här ser du mer om Bengt och hans fotokonst i vår fotoguide.

 

Konstnären Jony Eriksson visar upp sina målningar av djur och natur i sommarens utställning med nordicwildlifeart mellan den 29 juni och 28 juli. Det märks väl i Jonys konst att naturen ligger honom nära hjärtat, vilket i sin tur får konsten att stå ut lite extra. Ett besök eller två på utställningen känns bara helt rätt, så glöm inte bort att kika in på Galleriet Löfwings vid Hornborgasjön i sommar!
Här ser du mer om Jony och hans konst i vår konstguide.

 

Passa på att få en fin kombination av konst och vacker miljö i sommar. I en äldre kvarnbyggnad vid Vindelälvens strand ställer konstnären Mona Davis ut med sina fantastiska verk på utställningen Konst i Kvarn, mellan den 29 juni och 5 juli. Hennes målningar där hon avbildar naturen på ett sätt som ger värme i själen passar minst sagt bra ihop med miljön där utställningen äger rum – dubbel värme med andra ord!
Här ser du mer om Mona och hennes konst i vår konstguide.

 

Från och med den 19 juni har vi på Bättre Konst äran att få ställa ut Johan Thunbergs konst i vårat showroom på Åsögatan 122 i Stockholm. Johan har ett speciellt sätt att måla där han får fram ljus och färger på ett magiskt sätt som onekligen kan få vilken dag som helst att lysa upp. Du kan läsa mer om Johan, hans utställning i Peking och hans önskan om en något lugnare värld i vår artikel om honom.
Se även mer om Johan och hans konst i vår konstguide.

 

Therése Kyhle Björling, TKB Art, arbetar otroligt kreativt med mixed media collage. Hon klipper, river, klistrar och målar tills hennes verk har byggts upp till något alldeles eget och explosivt. Mellan juni och september har du nu chansen att se hennes häftiga verk på en samutställning på Kontoret Nybroviken, Birger Jarlsgatan 2. Utställningen är öppen under vardagar mellan klockan 9-16, så varför inte passa på att förgylla din sommar med konst utöver det vanliga?
Se även mer om Therése och hennes konst i vår konstguide.