fbpx

Ylva Lichtenberg

Konstnär


Om mig

Jag är en glad amatörkonstnär som precis börjat måla på allvar! Jag har 4 barn och 7 barnbarn och är gift med världens bästa Christer.
För 15 år sedan gick jag en Vedic Art kurs men kom inte riktigt igång med med målandet eftersom jag inte tog mig den tiden… Nu i vinter har jag åter gått en Vedic Art-kurs vilket gav mig en rejäl kick och målandet har tagit en enorm fart. Jag målar nu “för glatta livet”! Åh vad färgen på duken ger mig glädje!
I höstas fick jag en rejäl hjärnskakning som gjorde mig matt o orkeslös, hjärntröttheten tog över fullständigt… Då blev målandet den bästa medicinen och jag har läkts och helatst i och med mitt skapande. Nu tänker, drömmer och andas jag färg o form! Målningen gör mig hel och glad.
Jag är självlärd när det gäller teknik, jag provar o testar mig fram med olika verktyg som palettkniv, penslar, papper fingrar mm… Målar just nu enbart med acrylfärg och oftast på pannåer.
I mina barn- och ungdomsår så satt jag mycket hemma på mitt rum och tecknade. Teckning var favoritämnet i skolan och i högstadiet fick jag en 5a i betyg i ämnet. Skolan var för mig annars en lång och tråkig tid. Förutom att måla så jobbar jag bla som medium och healer vilket är glädjande och berikande…det gör mig komplett. Har varit andlig i hela mitt liv! Mina tavlor inspireras mycket av det andliga.
Det är sällan jag planerar vad som “komma skall” på duken – utan det som kommer, lyser fram ur “mitt inre”!
Målningen är ett sätt att leva och komma framåt och växa – jag utvecklas som människa på ett bra sätt helt enkelt!

Plats:

Trollhättan.

Se fler verk:

Instagram

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Vedic Art-kurs.

l

Teknik:

Akryl. Målar med palettkniv, händerna, papper, pensel mm.

Inspirationskällor:

Målar det som kommer ur mitt inre. Min andlighet och mediala sida kommer fram på duken!

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?