fbpx

Ulla Lodesten

Konstnär


Om mig

1995 började jag göra hundporträtt på beställning till jägare och deras jakthundar. Då föddes idén att göra en utställning om hundraser på biblioteket i Västerås. Den genomfördes 2001 med ett 20-tal tecknade hundporträtt och texter om olika hundraser. Samtidigt hade jag min första utställning på Tidö Slott, tillsammans med silversmeden Rosa Taikon. Efter det ville ICA bokförlag att jag visade hur jag tecknade djur och boken ”Teckna Djur” togs fram i samarbete med Christer Holmgren 2003.

Under åren 1997-2010 fortbildade jag mig med kurser i teckning, akvarell, porträtt, grafik och bronsgjutning. Därefter har jag haft ett flertal utställningar i Sverige och i andra länder.
2008-2011 hade jag ateljé och visningslokal i en villa i Västerås. Det var naturligtvis praktiskt och elegant att kunna ta emot kunder i den miljön och att fotografera hundar. Närmare tvåhundra porträttbeställningar har jag fotograferat och utfört målningar av hundar, katter, hästar, personer och hus & gårdar.
Sedan 2012 har jag ateljén hemma i Lövsta och visar min konst på konstutställningar, offentliga platser och i privata lokaler.

Plats:

Västerås

l

Besök i ateljé:

Ja. Avtalad tid, högst 2 personer.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook
Instagram

Utbildning:

Berghs Reklam- och Marknadsskola, 1967-69, illustrations- och modetecknare. Kurser 1997-2010 på Gerlesborgsskolan Bohuslän (modellteckning, akvarell, akryl), Skinnskattebergs Folkhögskola (grafik, brons), Hellidens Folkhögskola (litografi), Grafikens hus Mariefred (papper).

Inspirationskällor:

Djur- och naturkonstnärer från stenåldern och fram till våra dagar. Men även grafisk formgivning, foto och mode.

l

Teknik:

Akvarell, akryl, blyerts (porträtt) och digital konst (dator).

l

Aktuellt:

Konstrundan i påsk, 19-21 april på Knytpunkten, Stallbacken, Strömsholm. Här går det att läsa mer om konstrundan.

l

Artikel:

http://aws.artportable.com/sponsrad/ulla-lodestens-djur-och-naturmotiv-oppnade-upp-ett-viktigt-konstnarsskap-naturen-ar-grundbulten-mig/

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?