fbpx

Tony Clementz

Fotograf


Om mig

Efter en över 30 årig karriär som forskare inom biomedicin, så har jag sen 2015 fått möjlighet att mer seriöst ägna mig åt ett livslångt intresse för den fotografiska bildens möjligheter. Mitt fotografiska bildskapande är mer inriktat på att fånga ögonblick av min egen förundran över naturens eget konstnärskap, än av att strikt dokumentera vad kameran registrerar. Konst skapas kontinuerligt, överallt runt omkring oss, bara vi tar oss tid att stanna och öppna ögonen. Det kan vara en snöflingas unika symmetri, ett snäckskals matematiska harmoni, eller ett lövverks ordnade kaos. Eller som i mitt senaste projekt, reflektioner i en vattenyta. Jag ser det som en spännande utmaning att lyckas förmedla dessa ögonblick. Om jag kan få betraktaren att stanna upp vid en av mina bilder och för en stund undra över, och förundras av vad de ser, då har jag uppnått mitt mål

För mig är det fotografiskt bildskapandet ett hantverk och jag strävar efter att sätta min personliga prägel på hela processen, från att fånga ögonblicket i kameran tills jag kan hålla en färdig utskrift i handen.

Så här långt har jag hunnit med ett par utställningar i Sverige och även ett antal utmärkelser i internationella salonger, bl.a. EFIAP av Federation Internationale de l’Art Photographique.

Plats:

Göteborg

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Lunds Universitet, Sverige. Duke Medical School, NC, USA.
Autodidakt som fotograf.

l

Teknik:

Fotografi (digital)

l

Inspirationskällor:

Den kreativa kraften i naturens tillfälligheter. Klassiska impressionisters förmåga att fånga känslan i ett ögonblick. Mästarfotografer som Ernst Haas, Jay Maisel, Galen Rowell, m.fl.

l

Aktuellt:

Projekt ”Focus on Reflection”

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?