fbpx

Tobbe Malm

Konstnär


Om mig

Tobbe Malm, född 1960 i bruksorten Norberg i Sverige. Han är utbildad socialarbetare men har alltid visat intresse för konst och hantverk. Han upptäckte smide i början av 90-talet och har drivit eget företag sedan 1992. Malm flyttade till Norge 2009 och har sedan dess utvecklat sitt konstnärskap och jobbar numera heltid som konstnär. Han är verksam på Bærums Verk med egen ateljé och driver sedan 2016 galleri SOOT tillsammans med två andra konstnärer. Malm har haft flera offentliga uppdrag och är representerad i stat, kommun, företag och bland privatpersoner i och utom landet.

Tobbe Malms arbete är förankrat i minnen och upplevelser från uppväxten i ett järn och gruvsamhälle i Sverige. Landskapet bär spår av den tunga industrin sedan tusen år och är en källa till konstnärens nyfikenhet och inspiration.

Malms skulpturer vänder upp och ned på ordningen och normaliserar absurditeter utan förklaringar. Hans språk rör sej mellan abstraktion och föreställande och uttrycken berör ofta teman metamorfos, futurism och existentialism.

Tobbe Malms reflektioner från denna värd och det parallella universum som bor i var och en av oss manifesteras i ett stycke hett stål och blir varande som ett ögonblick ur ett större sammanhang.

Att genom konsten utforska! ”Att befria medvetandet” förbi liv och död, förbi tid. Och där nånstans bli till dem vi är. I livsflimret vajar identiteten som tar form av att integreras i en berättelse och blir till kött och ben i var och ens historia.

Kontakta gärna Tobbe för köp, beställning, utställning etc.

Plats:

Bærums Verk, Norge

Besök i ateljé:

Verksgata 6a Bærums Verk

Kontakt:

Kontakta

Se fler konstverk:

www.tobbemalm.com

Utbildning:

Autodidakt.

l

Teknik:

Svets, smide. Metall och återbruk av material

l

Inspirationskällor:

Industri, politik, möten med människor och situationer

l

Aktuellt:

 • Sommarutställning på Ängelsberg skulpturpark
 • Raelingen konstförening
 • Baerums konstförening
 • Konstfest på Baerums Verk
 • Privat utsmyckning Florida-USA

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?