fbpx

Therese Bjørgsdotter Sundh

The Artist of Packaging


Om mig

Thérése Bjørgsdotter Sundh föddes i Allingsås 1968, har levt och verkat i Göteborg och Stockholm i över 30 år men har nu återvänt till sin födelseort där hon bor med sin familj. Thérése är utbildad illustratör, grafisk formgivare och förpackningsdesigner med ett stort intresse för färg och form.

I sitt konstnärsskap titulerar hon sig Bjørgsdotter efter sin mors nord-norska namn. Thérése målar i akryl både detaljerat men även ganska impulsivt och känner inga regler för hur hon skall gå till väga utan gör det på sitt unika sätt. Hon jobbar också lekfullt och kreativt med strukturen i konsten med hjälp av olika papperssorter men även genom applicering på en mängd olika material, produkter och förpackningar.

Konsten är färgstark och ofta inspirerad av kvinnor med fokus på kvinnliga attribut. Hon målar också tavlor med texter som hon blir inspirerad av i sin vardag i kombination med egna erfarenheter. Thérése ambition och drivkraft är att skapa personlig och innovativ konst som berör, inspirerar och lockar till egna tolkningar.

 

Plats:

Göteborg

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida
Instagram

Utbildning:

 • Marknadsekonom DIHM
 • Grafisk Formgivare och Illustratör, Berghs
 • Förpackningsdesigner, Mitt Universitet
l

Teknik:

Akryl

Inspirationskällor:

Kvinnor, texter och egna erfarenheter
l

Aktuellt:

 • Ingenting just nu pga Covid men hoppas på ett vernissage i Göteborg till våren. Säljer litografier och produkter via nätet.

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?