fbpx
Header

Susanne Nyren

Konstnär


Susanne Nyren

Om mig

Jag heter Susanne Nyrén och har utvecklat och använt min kreativa ådra inom ett flertal områden. Att arbeta konstnärligt inom olika områden har berikat mig och min konst och jag är tacksam för alla ”strängar på min lyra”.

Under 10 år drev jag företaget Inredningsmixen, där jag arbetade med textilier inom inredning. Mina kunder var både privata och företagare och uppdragen rörde sig kring sy upp textiler till deras hem och delvis tapetserat deras möbler.

2000 sadlade jag om och arbetade som textillärare fram till 2020 och har därefter, i kombination med mitt målande, arbetat som skoladministratör.

Min grundteknik är VedciArt och min nyfikenhet och ett visst mått av mod har gjort att jag har utforskat många olika målningstekniker. Jag har nu funnit att VedicArt är en mycket användbar och kreativ grundteknik som fungerar som stomme i utvecklandet av mitt målande. Jag målar med akrylfärg på canvasväv och min senaste ”innovation” är att måla mandala på grammofonskivor. Att skapa med färg och form är också en kursverksamhet jag bedriver – ännu så länge i liten skala.

I mina kurser förmedlar jag min egen känsla när jag själv målar, nämligen en meditativ stund i skapande där man i stort sett bara följer sina sinnen och låter skapelser ta form.

Plats:

Enskede

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook
Instagram

Utbildning:

 • Klädsömmerska
 • Inredare
 • Tapetserare
 • VedicArt 17 principer
 • Självlärd för övrigt men sporadiska helg kurser.
l

Teknik:

Akrylmålning och akryl Ink

Inspirationskällor:

Jag inspireras att olika färg komponenter som jag bara lägger lager på lager och sen kommer det fram motiv i detta som jag då utvecklar vidare på. Ibland fastnar jag i någon teknik som jag vill utveckla och då kommer det fram en tavla av detta. Är intresserad av spirituella ämnen vilket självfallet finns en röd tråd i det jag skapar.

Ibland kommer jag i kontakt med en teknik som jag blir nyfiken på att utveckla och så småningom har jag erövrat den och ett motiv – en tavla – är klar.

Jag inspireras också av spirituella ämnen vilket är en röd tråd i det jag skapar.

l

Tidigare utställningar:

 • Farsta bibliotek, Augusti 2020
l

Aktuellt:

 • Annons i Aftonbladet 20 maj
 • Utställning  31maj – 6 Juni på Artportals Showroom Åsögatan 176
 • Sex målningar hänger på Skanstulls Psykoterapimottagning

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?