fbpx

Susanne Luup

Konstnär


Om mig

Jag är 55 år, svensk och bosatt i Danmark sedan 1992.
Jag har alltid varit kreativ och det har kommit till uttryck i många olika varianter. Sytt kläder och hattar. Arbetat med trä och lera. Stickat och virkat, tecknat och målat varje ledig tid när jag gick i skolan. Jag ville bli konstnär när jag skulle välja yrke, men min mamma sa nej. ”det kunde man inte leva av” – så jag läste ekonomi.
Jag målade min första tavla 1982 och fram till 2017, så blev det nog bara ca 20 stycken, då karriären kom i vägen.
November 2017 var jag på kurs i Blomstermålning och jag blev fast. Efter det kan jag bara inte låta bli att måla, så det är i stort sett det enda jag gör när jag är ledig. Har dragit ner på mitt dagliga arbete som självständig revisor, så jag nu är konstnär på halvtid.
Jag målar i både olja och acryl, får inspiration från min trädgård och naturen, men jag får också mycket inspiration från det dagliga livet. Målar blommor, naturen, men också naivt, abstrakt och porträtt. Tror på att pröva olika uttryck för att duktiggöra mig själv.
Jag prövade först acryl sommaren 2018, det var något helt annat än olja. Torkade alldeles för fort och jag fick stress i starten, men nu tycker jag det är fantastiskt att måla med.

Plats:

Borre, Danmark

Besök i ateljé:

Ja, efter överenskommelse.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.byluup.dk
Instagram

Utbildning:

Diverse kurser i olja och akryl, blommor, landskap, abstrakt och porträtt.

l

Teknik:

Olja och akryl på duk och trä

l

Inspirationskällor:

Naturen och min trädgård, samt vardagen och dagliga upplevelser

l

Aktuellt:

Just nu utställer jag på Hotel Præstekilde som ligger på Møn. Från 2 maj och hela juni ställer jag ut på Miljö och Teknik i Langebæk. Senare i sommar ska jag ställa ut i den Gula Stald i Kalvehave DK

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?