fbpx

Susanna Eylers

Konstnär


Om mig

I grunden är jag specialistutbildad sjuksköterska och har jobbat inom vården hela mitt liv, mest inom akutsjukvård och anestesi. Fick nog av stress och arbetar sedan 4 år tillbaka på ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) i Ystad.
Konsten och förmågan att skapa är en stor drivkraft i mitt liv, det gör mej glad och är en del av min identitet.
Jag fullkomligt älskar lera och dess möjligheter, så obegränsat och kan varieras i det oändliga. Nästan all min lediga tid tillbringar jag med lera eller så tänker jag på lera och jag tycks aldrig tröttna. Känner mej lyckligt lottad som har möjlighet att ha ugn och drejskiva och på så sätt kunna träna och ständigt utvecklas. Har också en familj som stöttar mej till 100 %, vilket underlättar för en lernörd som jag.
Drakarna kom till redan från början i min värld av lera. Barnen som var i 10-årsåldern för 10 år sedan tyckte jag skulle göra en drake och gärna en som sprutade eld. Det blev startskottet till så småningom många olika modeller och förfiningar av drakar genom åren. En drake tar ca 15 timmar att göra, använder blandteknik; drejar, bygger och kavlar en del mindre detaljer. Förutom drakarna försöker jag lära mej den stora konsten att dreja och gör allt från tallrikar till koppar och skålar.

Plats:

Simrishamn

Besök i ateljé:

Ja, efter överenskommelse.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.drakkonst.se

Utbildning:

Autodidakt, enstaka sommarkurser och kvällskurser.

l

Teknik:

Använder blandteknik: drejar, kalvar, modellerar. Arbetar uteslutande med stengodslera.

l

Inspirationskällor:

Hittar inspiration i filmer, böcker, text och bilder. Ofta växer en idé fram efter hand, blir till en skiss och blir sedan ett prov.ex.

l

Aktuellt:

Den större, årliga utställningen jag har är oftast till Påsk och numera hemma i min ateljé. För övriga event och info håller jag min hemsida uppdaterad.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?