fbpx

Stefan Jellheden

Fotograf


Om mig

Jag älskar känslan av förundran när jag tittar på konst som intresserar mig… Frågor som vad är det jag ser framför mig?! Vilket gäller allt skapande i alla konstformer. Jag gillar frågor som ”har bilden en djupare mening än det jag kan se vid första intrycket, är meddelandet gömt under ytan av bildens första intryck eller är meddelandet att det inte är något meddelande men fick mig att jag stanna upp och ifrågasätta”?

Min kreativa process börjar med att en bildidé fastnar i mitt huvud. Sedan fortsätter idén påminna mig om dess existens och att den vill utvecklas, födas och komma in i den fysiska världen. Till sist kan jag inte kan ignorera tanken längre, jag har inget val. Bilden måste skapas och komma ut ur mitt huvud. I det stadiet kan jag stirra upp i taket i timmar medan bilden skapas och byggs från idé till slutlig bild inuti mitt huvud. När bilden är klar i mental form så återstår hantverket att återskapa samma bild i fysisk form.

Mediet i skapandet spelar inte så stor roll. Det kan vara i musikalisk form, teckning, målning, men det är fotografens tempo och autentiska känsla som passar mig bäst. Jag är inte så intresserad av den tekniska delen i skapelsen. Den mest intressanta delen för mig kommer utifrån bildens idé.

Plats:

Södermalm, Stockholm

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

1992 – 94 The Art Institute of Ft. Lauderdale, USA – Associate of Science in Photograph,
2015 – Mastered with Nick Night.

l

Teknik:

Foto

l

Inspirationskällor:

Jag kan inspireras av allt jag stöter på i livet. Det kan vara allt från konstgallerier, människor i scenarier på stan, idéer på internet, en graffitimålning på en mur.. Ja, praktiskt taget vad som helst.

l

Aktuellt:

5 – 11 mars – Shibuya Station Exhibition, Shibuya Subwaustation, Tokyo, Japan.
4 -7 april – Art Expo New York, USA.

l

Artikel:

http://aws.artportable.com/okategoriserade/bilder-som-talar-till-askadaren-i-stefan-jellhedens-nya-bok-people-in-monkey-masks/

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?