fbpx

Sonny & Alma Andersson

Konstnärer


Om oss

Alma är född och uppvuxen i Šiauliai Litauen flyttade till Sverige 1999, 2009 träffade hon Sonny och sedan dess har de varit ett par.
Alma började måla 2005 när hon vaknade en morgon med en stark och oemotståndlig sug att börja måla. 2017 drabbades hon av utmattningsdepression som hon fortfarande lider av. Sedan hon blev sjuk har måleriet blivit ett sätt att rehabilitera sig och att vara i nuet. Alma låter intuitionen och känslan, styra måleriet som en upptäcktsfärd, spännande att se vad som vill växa fram på duken genom att låta processen ta över.

Sonny är född och uppvuxen i Grimsås i Tranemo kommun men 2019 när Sonny pensionerade sig från jobbet som Redovisningsekonom är han och Alma på gång att flytta till Helsingborg.
Sonny har alltid haft en längtan till måleriet och började komma igång med det när han gick kvällskurser hos konstnären Carl-Henrik Bogren åren 2002-2007. Nu när han har blivit pensionär kan han ägna hela sin tid åt målandet och då främst porträtt. Sonny tar gärna beställningar behöver inte vara porträtt skicka ett digitalt referensfoto så målar han.

Plats:

Helsingborg

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Autodidakt
l

Teknik:

Akryl och olja

Inspirationskällor:

Människor, naturen andra konstverk och foton

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?