Sofia Olsson

Konstnär


Om mig

Jag älskar färg och form av alla slag. Gärna starka färger. Jag målar abstrakt och gillar inte att måla av saker. Jag skapar från det som poppar upp i mitt huvud. När jag målar gillar jag att måla med akrylfärg. Det händer även att jag gör skulpturer i paper maché.

Jag vill att folk ska bli glada av min konst. Tänka och fundera. Se motiv i min konst eller bara tycka att det är fint. Jag målar inte för att tillfredsställa alla. Jag målar det som jag älskar och det som min hand vill.
Jag har målat sen början av 2015 och allt började genom en dröm. Jag drömde att jag målade ett blått hjärta med ojämnheter på ena sidan. Jag kände att det var något jag var tvungen att få ner på papper då drömmen var så tydlig. Efter det var jag alldeles fast.
Och här är jag nu idag, snart 5år senare. Jag slutade aldrig att måla trotts mycket kritik från närstående. Jag bara älskar att få lägga färg på en duk och se vad det bringar fram.
Utöver mitt måleri gillar jag att träna, promenera med mina hundar, läsa. Gärna biografier. Umgås med vänner och familj. Kaffe måste jag ha på morgonen och ett liv utan hundarna och godis är också ett stort måste för att må bra.

Plats:

Lund

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Självlärd

Tidigare utställningar:

2016

  • Samlingsutställning på Caroli city i Malmö, Engleson galleri

2018

  • Påskutställning, Maria Thorlund Galleri, Lund

2018-2019

  • Samarbete med Rebecca, ”Art queen” i Kristianstad. Hon hängde och plockade ner min konst på olika hotell i Skåne. Ca 10st olika.

2019

  • Påskutställning Kristianstad hotell
  • Pop up, Caroli city i Malmö, Engleson galleri
  • Pizza Linero, Lund. Utställning som slutade med att ägaren köpte alla. 🙂
  • Gallerinatten, Caroli city Malmö
  • Konst i Lund, Scandic Hotell i Lund
  • Konst i advent, Limhamn Malmö
l

Teknik:

Akryl

Inspirationskällor:

Inspirationen får jag från allt som händer runt min vardag. Ofta har jag något som ligger och gror i mitt bakhuvud, dock blir resultatet inte som tanken. Inspireras även av andra konstnärer.
l

Aktuellt:

Kommande utställning på Påskrundan i Kristianstad, Artcastle

Contact the artist

Would you like to know more about a specific art work?

Are you asking as a company, organisation or privately?
Do you follow Artportable on social media?
Newcomers