fbpx

Per Dunberg

Konstnär


Om mig

Redan som barn hade jag ett behov av att uttrycka mig. Rent genetiskt har jag kanske fått den konstnärliga ådran gratis via min morfars kusin, David Wallin, som faktiskt vann ett os guld i grenen konst på sin tid (1932 Los Angeles). Det skulle dock dröja länge innan den lille gossen tog upp stafettpinnen och började skapa sin egen konst. Jag hann passera 60+ innan det av en ren tillfällighet lossnade och den konstnärliga ådran började flöda.

Jag har alltid varit road av att uttrycka mig i bilder men jag ritar som en kråka – det var inte förrän den digitala revolutionen även drabbade mig som jag äntligen kunde uttrycka mig på ett någorlunda estetiskt vis. Eller ja på ett vis som åtminstone jag förstår och finner estetiskt.

Jag har alltid varit intresserad av människokroppen och jag anser nog att det är något av det vackraste som naturen har skapat. Ingen kropp är den andra lik och varje människa besitter sin skönhet och det är just skillnaderna som jag försöker förmedla. Skillnaderna som ändå förenas i kroppens inneboende skönhet.

Min konst är en sorts digital fotokonst där jag från ett fotografi med digital teknik skapar min egen drömvärld och i mörkret under sömnlösa nätter när smärtan i min kropp håller mig vaken växer mina bilder fram.
Jag gör mina bilder för min egen skull men om du gillar det jag gör är du välkommen att ta del av mina alster.

Plats:

Långholmen

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook

l

Teknik:

Digital fotokonst

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?