fbpx

Pedro Fuentes Aguirre

Fotograf


Om mig

Mina bilder är ett resultat av en pågående process sedan många år. Från tidig ålder fångade fotografin mitt intresse. Enkla fotokameror blev mina favoritleksaker. På den tiden var allt som hade att göra med fotokonst analogt, kameror, framkallningsprocess av filmerna och kopiering av bilder vid förstoringsapparaterna, något som liknade alkemisternas sysslor.

Efteråt kom den digitala ålder och dess blixtsnabba utveckling och olika dataprogram som Photoshop med flera för att bearbeta bilderna på många olika sätt.

Mitt intresse av fotografi är inom flera områden.
Jag älskar att fånga naturen i dess mångfald;
blommor, fåglar, vilda djur, landskapet vid havet, landet, bergen, insekter av olika slag osv.
Jag gillar att gå in i naturen med min kamera för att skildra dess ständiga förändringar, färger, nyanser, skönhet och magi.
Jag gillar också att fånga människan i hennes handling, i olika miljöer samt att ta porträttbilder på olika människor i olika åldrar och dess mångfald i olika avseenden.
Arkitektoniska miljöer fångar också min intressesfär.

I stora drag gillar jag att skildra verkligheten i alla sina avseenden.

Mina studier i fotografi började med mitt deltagande i olika studiecirklar inom analog fotografi. Jag var mycket aktiv i en fotoklubb under flera år. Vi hade eget lab där jag framkallade mina filmer och kopierade bilder.

Jag deltog i en kurs 2013 som heter: “Fotoportföljen” som ordnades av Örjan Henriksson vid Mullsjö folkhögskola under ett år. Vi hade en utställning i slutet av kursen.

Jag har också läst digitalt fotografi vid Umeå Universitet och Södertörns högskola.

Inom den moderna fotografin är man som fotograf tvungen att uppdatera sig ständigt eftersom den tekniska utvecklingen pågår hela tiden. Jag har ett stort bibliotek av fotofaktaböcker samt böcker om olika stilar av fotografer, samt inom olika fotogengrar.

Jag gillar även det hantverk som finns runt omkring fotografin, därför gillar jag att bearbeta mina bilder med Photoshop, skriva ut mina bilder själv i min professionella skrivare och själv skära till passepartout till mina bilder.

Jag har haft fotoutställningen som skildrat Slussen 2013 vid Tumba bibliotek och vid Mullsjö folkhögskolas fotoutställning 2013. Mina bilder om Slussen hänger också vid Restaurang Spago på Götgatan.
Jag har också marknadsfört och sålt mina bilder om Slussen och olika naturbilder genom Lauritz.com.

Plats:

Enskede

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Mina studier i fotografi började med mitt deltagande i olika Studiecirklar inom analog fotografi. Jag var mycket aktiv i en fotoklubb under flera år. Vi hade eget lab där jag framkallade mina filmer och kopierade bilder.Jag deltog i en kurs 2013 som heter: ”Foto portofolie” som ordnades av Örjan Henriksson vid Mullsjö Folkhögskola under ett år. Vi hade en utställning i slutet av kursen.Jag har också läst digital fotografi vid Umeå Universitet och Södertörns högskola.

Länkar:

Instagram

l

Teknik:

Digital, Nikon kamera D700, Nikon kamera D800E, optiken från 18mm till 600 mm

l

Inspirationskällor:

Verkligheten, människor, naturen, urbana miljöer.

Andra fotografer: Josef Sudek, Shoji Ueda, August Sander, Man Ray,Sebastiao Salgado, Annie Leiboviltz, Hebert List, Frans lanting, Andre Kertesz, Ansel Adams, Manuel Alvarez Bravo, Nobuyoshi Araki, Eve Arnold, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Valdir Cruz, Leo Mason och många flera.

l

Aktuellt:

Mina bilder om Slussen hänger också permanent vid Restaurang Spago på Götgatan.

Kontakta Pedro Fuentes Aguirre

7 + 5 =

Newcomers