fbpx

Nils Jøran Riedl

Konstnär


Om mig

Nils Jøran Riedl er sokneprest i Lofoten og har jobbet med kunst og maleri siden 1998. Han fikk sin utdannelse på kurs hos Oslo tegne og maleskole og Vika maleskole i Oslo. Siden 2004 har han deltatt i over 40 utstillinger, hvorav ca 20 separatutstillingen hans. Riedl betegnes som kolorist og nærmere seg mer det figurative enn det non figurative i det meste av sine bilder, selv om grensene noen ganger er utflytende. Han benytter for det meste olje.
Han har vært opptatt av lys og stemninger, og kunsten er også et speilbilde av hva som rører seg, i tiden eller i hjertet. De fleste bildene gis titler, men det er ikke for at de skal legge skarpe føringer på tolkning av bildene, men like mye at de skal åpne andre retninger for tolkninger enn de som billedflatene selv rommer. Hele tiden er det en bevisst tanke at responsen på bildene finner sted hos den som betrakter like mye som at det er en klar intensjon i maleriet.

Utgangspunktet for maleriene er ofte i det som Riedl selv oppfatter som vakkert, men ofte blir det vakre destruert eller hvisket ut. På den måten berøres dobbeltheten som livet selv byr på. Også det lyse har mørke sider. Også det dystre kan gi positive assosiasjoner. Fra teologien har han flere ganger i titlene på bildene hentet motsetningspar som «motstand og hengivelse» eller «skapelse og tilintetgjørelse».

Plats:

Svolvær, Norge

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

 • Oslo tegne og maleskole
 • Vika tegne og maleskole
l

Teknik:

Maleri, olje og akryl

Inspirationskällor:

Naturen – lyset, menneskekroppen og dans
l

Aktuellt:

 • Siste separatutstilling; ”Korsveien” i Tverrlandet kirke ved Bodø

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?