fbpx

Naomi Pongolini

Fotograf


Om mig

Jag är född 1988 och uppvuxen på landet i Tanumshede, Sverige. Vi hade många djur på våran stora gård som låg i en stor skog. Mina föräldrar var konstnärer och därför har färg, form och ljusets lek alltid funnits i min vardag. 

Sedan 2008 har jag blivit ledd in i fotografins värld och är idag frilansfotograf med bas i södra Sverige. Men jag söker ständigt efter intressanta motiv och uppdrag runt hela jordklotet. Jag jobbar med det mesta inom fotografi såsom porträtt, bröllop och produkt. Men landskap, natur och resefotografering ligger mig varmast om hjärtat. Jag försöker skapa fragment från några av de mest uttrycksfulla ögonblicken i folkets och mina egna erfarenheter i livet runt om i världen.

Landskap och naturfotografering är för mig som meditation. För att få till mina bilder krävs total tömning av andra störande tankar och extremt mycket tålamod för att finna just den perfekta platsen, tidpunkten och vinkeln. Jag älskar att fotografera med långa slutartider, och därför krävs en stadig hand och lugna andetag. 

”Fotografier tar ett ögonblick av tiden och kan förändra ens liv genom att hålla det kvar in i en evighet. Det ger oss möjlighet att återuppleva gamla minnen, öppna våra ögon, förändra framtiden, spola tillbaka tiden och reagera med andra delar av verkligheten. Det är ett utbyte av tankar och känslor”

Plats:

Malmö

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Autodidakt

l

Teknik:

Natur och landskap-fotografering, Resefotografering, Porträtt, Bröllop

l

Inspirationskällor:

Steve McCurry, Daniel Kordan, National Geographic

l

Aktuellt:

Pastafabriken
Konstrundan 2019, Österlen. 18-21 april
Ingelstorps byväg 8, Ingelstorp

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?