fbpx

Monica Krebs

Konstnär


Om mig

Jag heter Monica Krebs, bor i Göteborg på Nobelgatan 21. Mitt stora intresse i livet har varit att skapa bilder. Mitt näst största är hantverk. Akvarell var inkörsporten eftersom skolan erbjöd det. Och genom åren har jag målat mycket akvarell. Men en dag på 80-talet hoppade jag på en konstkurs i Marmorieres, Frankrike, hos Jana Marikova, och sedan dess är det nästan bara olja på kanvas som gäller.
Jag har målat olika motiv, men det som lockar mig mest är människor och natur. Jag har alltid sett det vackra ända sedan jag var liten, hört fågelsång , varit nyfiken på det levande. Nostalgi, okej, eller naturromantiker! Jag försöker alltid hitta harmonin. Jag målar gärna till barockmusik men också franska chansonger.
UTSTÄLLNINGAR. Styrsö-Bratten, Falköpings kulturnatta, Lerums Tingshus,Korpens lustgård, Fiskemuseet, Hönö, Atelje Hörnan, Gbg, Galleri Engleson samt på Allegården, där jag numera målar 1 gång/vecka.

Plats:

Göteborg.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida
Facebook

Utbildning:

KV:s lördagsskola,Jana Masikova i Marmorieres,medlem i kulturgruppen Nääs fabriker (18 år), målat hos Maria Karlsson, Donsö, tre terminer hos ArturGrimur Olafsen, ABF, målarresa till S.t Michel Chef-chef i Bretagne.
l

Teknik:

Olja på linneduk, även akvarell.

Inspirationskällor:

Impressionisterna och naturromantik.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?