fbpx

Monica Johansson

Fotograf


Om mig

Kvinna och pensionär. För många år sedan hörde jag talas om grekiska stenhuggare som gick och studerade sin sten länge innan de klurat ut “vad den ville bli. Så fungerar jag också inom både foto och måleri mm. Jag arbetar hemma och min studio är en dator och ett balkongbord. Sättet jag jobbar på betyder också att jag blandar och ger inom alla mina tekniker. Lite överrunna rester från en “pour” blev tex ett digitalt konstverk. Och ett foto jag tog blev en målning 🙂 Jag har rest och fotograferat i 30 länder så jag har mycket material att jobba med. Gillar natur, fåglar, vilt, ljus, resor, vulkaner, vetenskap, rymden, motljusfoto mm.

Foto: Jag har fotograferat sedan jag var tonåring. Mestadels natur, resefoto, fågel, vilt och iscensatta motiv. Oftast “on the go” foto. Gillar att fånga djur och fågel i rörelse. Men min specialitet är nog motljus.
Digital konst: Använder mig av mina egna foton för att skapa andra världar och motiv. Där låter jag bilden tala om för mig “vad den vill bli”.
Konst, måleri mixed media mm. Detta är något jag börjat med sista året. Jag experimenterar med det mesta. För måleri blir det mest tempera och akryl på duk eller olika papper. Vet ännu inte vad jag ska bli när “jag blir stor” 🙂

Plats:

Katrineholm.

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Självlärd inom foto och konst.

l

Teknik:

Foto, digital konst och olika tekniker inom måleri.

l

Inspirationskällor:

Kan vara vad som helst som väcker min nyfikenhet. Resor, skogen, internet mm.

l

Aktuellt:

  • Utställning 8-27 januari 2020 i Hörnan, Katrineholms bibliotek, Kulturhuset Ängeln. Det blir foto och abstrakta målningar

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?