Midde Midenge

Konstnär


Om mig

Som liten var jag ett barn med stor experimentlust och mycket fantasi. Senare i livet har jag parallellt med mitt illustrerande alltid målat bilder i olja, där jag hämtat inspiration från min inre värld som bygger mer på känslor och fantasi och där bilderna får ta plats.

Min första tjänst efter skolan var på ett bokförlag som gav ut fackböcker, där fick jag den första tiden illustrera perfekta bilder som alltid avbildades från verkligheten. Jag satt två somrar i rad på Bergianska trädgården och målade medicinalväxter direkt från naturen och på Naturhistoriska museet för att avbilda olika djurarter.

Senare hamnade jag i reklambranschen. Där lärde jag mig att hitta olika maner för att så snabbt som möjligt ta fram förslag till illustrationer. Där fick jag experimentera och det var alltid viktigt att snabbt få fram visioner för illustrationer till olika jobb. Jag jobbade med många olika roller och med många olika människor vilket säkert bidragit till min sociala kompetens.

När jag senare bosatte mig i en skog vid Norrlands kust, skolade jag om mig och blev bildlärare.
Måleriet fanns hela tiden och växte mer och mer. Sedan flyttade jag tillbaka till Stockholm och kom då fram till att det ändå var konst, illustration och design som jag var bäst på. Där är jag nu och jag hoppas att jag kommer att få intressanta möten och att människor ska uppskatta det jag gör, för de kreativa ränderna går aldrig ur.

Plats:

Stockholm

Kontaktuppgifter:

m.midenge@gmail.com

Se fler målningar:

www.midenge.se

Utbildning:

Umeå Universitet, Koms konstskola, Berghs School of Communication

l

Teknik:

Olja, blandteknik

l

Inspirationskällor:

Olaf Hajek, Josf Frank, John Bauer, William Turner, djur och natur

l

Aktuellt:

Just nu jobbar jag med en utställning till Le Petite Ermitage i Los Angeles och målar till en utställning till Mitt Forum på Grafikpunkten.

Newcomers