fbpx

Mia Zetterqvist

Konstnär


Om mig

Jag bor sedan några år i Höga Kusten, en plats som i sig är som en akvarell, ett konstverk, där det är lätt att andas och få inspiration och lugn, i ett torp nära havet.

Jag inspireras av allt och målar allt, landskap, abstrakt, människor, blommor, sällan efter referensfoton, jag planerar inte. Jag skissar kanske, lite snabbt. Sedan får bilden växa fram under tiden jag målar – Det är det som är min lycka och glädje, min meditation och flykt… Kanske blir det en get som spelar violin, min första ingång till konst. Konsttryck av Chagall som min mamma satt ovanför min säng. Konsten gör som den vill, svävar fritt. regler finns, men det är inte mitt mål att följa dem. Jag gör som jag vill.
Har målat i akryl och olja tidigare, fick min pappas oljefärger när jag var nio, men sedan några år övergått till akvarell. Den är ”lätt” och snabb, men långsam, den lever sitt eget liv, men kan bli styrd. Den är oljans dag, eller kanske natt. Jag är på upptäcktsresa i den… men jag är egentligen inte intresserad av att “hitta ljuset” eller “fånga dess själ”, jag bara njuter.

Plats:

Höga Kusten

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

 • Lärarutbildning, behörig bildlärare tom åk 6
 • 2 årig yrkesutbildning i sömnad med mönsterkonstruktion och bild och form
 • Yrkeskurs i vävning
 • Kurser i olja
 • Kurser i kroki
l

Teknik:

Akvarell

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?