fbpx

Merete Steinvik Haugen

Konstnär


Om mig

Malerier som forteller historier. Merete debuterte i 2015 med 100 malerier på ett tema. De handlet alle om mennskene vi ikke ser. Utstillingen fikk massiv respons og solgte nesten ut på 4 dager. Etter det har hun stilt ut i inn og utland, også i Miami og på Art Basel Red Dot. Og hun har blitt plukket ut av Saks Fifth Avenue til å vises i deres lokaler, henger på veggen hos store internasjonale firmaer og er kjøpt av flere som samler på kunst. Hun har så langt levert rundt 100 bestillingsverk. I tillegg til å male temautstillinger, så har hun en kjærlighet til å male på bestilling, med en innovativ og intuitiv evne til å fange kundens historie på lerret. Hun har alltid 100% fornøyd garanti på bestillingsverk.

Maleriene er som mysterier, jo mer man dukker inn i de, desto mer innhold trer fram. Hun har en egen evne til å sette ting i uvante perspektiver, der hun fletter mennesker og alle slags skapninger inn i et universelt rom. I maleriene sine portretterer Merete forskjellige aspekter av menneskelige relasjoner og følelser. Hun maler andre menneskers historier, og har som mål at hver og en som observerer hennes kunst vil finne sine historier i hvert av maleriene. Hun ønsker å skape en portefølje som tas med inn i framtiden og som forteller historiene til menneskene som lever nå.

Plats:

Fredrikstad, Norge.

Besök i ateljé:

Merete tar imot avtalte besøk på sitt 250m2 atelier ved sjøen i Fredrikstad i Norge.
Hydrogenfabrikken, Øraveien 2, Fredrikstad, Norge.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram

Utbildning:

BA Hons Art, University of the Arts London, Wimbledon school of art.
l

Teknik:

Store formater, olje eller akryl og pigmenter på lerret. Valg av kvalitet på rammer, lerret og maling er viktig for henne. Hun har tro på originale verk og at ingen av hennes kunstverk finnes i flere varianter, hun har derfor også tatt et valg og lager ikke noen former for trykk eller reproduksjoner. Teknikken hun bruker har hun utviklet over tid, der hun bygger rike teksturer lag på lag, og farger og pigmenter fanger lyset slik at innholdet oppleves nytt i fra ulike vinkler.

Inspirationskällor:

Menneskers ufortalte historier. Folk på gata som du ikke vanligvis legger merke til. Øyne som har levd et liv. Gamle mennesker som spiser is. Høyballer på en kornåker. At det som er vakker, ikke nødvendigvis er pent. At en liten skapning har betydning for det store hele. Tid og rom og uendelighet. Alle slags teksturer som naturen byr på. Det som ligger mellom stegene.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?