fbpx

Mattias Dahlati

Fotograf


Om mig

51 år och bor utanför Kristianstad. Bor i en liten Skåneby med fantastisk bokskog in på knuten. Har en underbar familj. Fru, son och dotter samt katt och hund.

Mitt fotograferande:

Jag fick min första kamera 1988, innan jag skulle på en av mina resor till Tanzania och Kenya, bland annat för att bestiga Kilimanjaro. Där började intresset för foto på riktigt. Sedan dess har objekten varierat. Mitt naturintresse har så klart gjort att jag gillar att fota naturen. Dock kom jag med tiden på att jag kunde utrycka en konstnärlig känsla genom mina foton. Så nu har jag landat i en Fine Art genre.

Jag vill få personer att tänka till, mitt foto får gärna skapa en tanke eller känsla hos beskådaren. Går ofta emot normerna på hur det egentligen skall vara. Jag vill gärna plocka fram att en kvinna är vacker hur hon än ser ut, oavsett form på kroppen. Ett mål är att få modellen att må bra och inse att hon är vacker som hon är. Jag jobbar väldigt mycket med speciella ljussättningar av vatten och vind.

Plats:

Kristianstad

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

35 års fotoerfarenhet, 50 års livserfarenhet.
l

Teknik:

Stor variation. Mina projekt brukar kräva en stor blandning av allt mellan snickeri, ljussättning, miljöer och modeller. Nästan varje enskild session har sin egen tekniska lösning.
Jag använder Nikon system kameror, med lite olika objektiv. Bearbetar många bilder via bild-redigeringsprogram.

Inspirationskällor:

Jag brukar säga att man måste vara lite galen för att komma på intressanta motiv inom min stil. Situationer, miljöer, andra konstnärer och flertal av andra källor. Jag har väl alltid haft god fantasi.
l

Aktuellt:

Ett nuvarande projekt är att jag jobbar med en kvinnlig smyckesdesigner i Frankrike.
Jag jobbar också med olika rullande projekt.
Tar gärna emot nya förfrågningar.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?