fbpx

Matilda Itzigehl

 

Fotograf


Om mig

Som 14-åring fick jag min första kamera och sedan dess har jag varit fast i fotograferandet. Under 2018–2019 gick jag en fotoutbildning på Fotoskolan Kungälv där jag fick utvecklas mycket som fotograf och person. Jag har upptäckt att porträtt är min starka sida och att jag kommunicerar bra med människor för att kunna få en så naturlig bild som möjligt. Jag har under året fått testa på en hel del fotostilar, såsom självporträtt, rörelse, street och naturfoto, och jag fastnade för iscensatt foto samt street.
För mig betyder fotografi att se på situationer med ett annat tankesätt. När jag är ute på stan så ser jag det intressanta i människor, något som lockar mig och som jag vill fördjupa mig i. Det kan vara allt från två personer med färgstarka kläder går förbi varandra i precis rätt sekund, ett barn som leker till att en hel grupp med människor får något gemensamt genom bilden. Min starkaste sida inom mitt fotograferande skulle jag säga är mitt mod och min nyfikenhet. Jag är bra på att fånga människor i deras jag, utan det klassiska fotoleendet, att de bara är sig själva. Det är också det jag tycker är svårast med speciellt dokumentärt fotografi, att få bilden så naturlig som möjlig. Som att jag har tagit den med mina egna ögon.
De flesta av mina bilder är tillgängliga för försäljning, kontakta mig ifall det finns intresse för detta.

Plats:

Göteborg

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Ettårig konstutbildning ”Skapande Bild”, bildkurs på distans på Umeå Universitet HT -17 – VT -18 samt ettårig fotoutbildning med inriktning Dokumentärfotografi på Fotoskolan Kungälv HT -18 – VT -19.
l

Teknik:

Kameror: Canon EOS 70D, Canon EOS 5D Mark II
Optik: Sigma 35mm f/1,4 DG HSM Art, Canon EF 35mm f/2,0 USM, Canon EF 50mm f/1,4 USM

Inspirationskällor:

Annika Von Hausswolff, Bruce Gilden, Vivian Maier, Henri Cartier-Bresson, Lars Tunbjörk, Ellika Henrikson, Per Hanstorp
l

Aktuellt:

 • Utställning, FACES
  Frilagret (I caféet), Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg 9-22 maj 2020.
  Fysisk vernissage fredagen den 15e maj kl 17-19. Digital vernissage lördag den 9e maj kl 18 på Frilagrets Instagram

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?