fbpx

Marianne Olofsson

Konstnär


Om mig

Jag är en kvinna som alltid varit intresserad av att uttrycka mig kreativt. Genom åren har jag tecknat, målat, skrivit, arbetat med keramik, batik och garn på olika sätt.

Då jag varit ensamstående under många år med sex söner har jag inte vågat satsa fullt ut på mitt konstnärsskap förrän under det senaste året. Det var mycket pga coronapandemin som jag tog klivet då ingenting annat fungerade. Jag målar större målningar i akryl och mindre i akvarell. Jag målar såväl abstrakt som figurativt. Det är framförallt skapandet i akvarellfärger som fått mig att se skönheten i naturen och fått mig att förundras över livet.

Jag älskar att måla träd, vatten och himmel. Jag växte upp i Värmland och jag tror att den värmländska naturen har påverkat mitt skapande och mitt uttryck. För mig är skapandet en andlig process då jag går in i tystnaden i mig själv.

 

Plats:

Märsta Sigtuna, Sverige

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Tel: 070-781 55 51

Utbildning:

Jag är till största del självlärd. Skolor jag gått är: Gerlesborgsskolans sommarkurs, estetisk kurs Mullsjö folkhögskola, Lunds och Stockholms Universitet, utbildningar till massageterapeut, coach och ljudterapeut m fl. 

l

Teknik:

Jag målar större målningar i akryl och mindre i akvarell.

Inspirationskällor:

Jag växte upp i Värmland och jag tror att den värmländska naturen har påverkat mitt skapande och mitt uttryck.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?