fbpx

Marianne Lindqvist

Konstnär


Om mig

Jag är uppväxt i Uppland, men har i vuxen ålder flyttat runt en del i Sverige och bott på Gotland och även Dalarna på olika platser, just nu bor jag i Uppsala, och jobbar med barn och arbetar mycket med skapande processer med dem. Min atelje har jag hemma där jag bor och där skapar jag i olika tekniker och inte bara måleri, Jag fotograferar även mycket och skriver en del.
Jag är väldigt förtjust i Gotland och dess natur, så dit åker jag så ofta jag kan. Kanske jag en dag flyttar tillbaka dit. Tanken finns.
Eftersom mycket av min arbetstid gått till mitt jobb på förskolan så har måleriet varit lite nedlagt ett tag, men jag känner lust och kommer att börja måla mer nu igen, ser fram emot att kunna ställa ut mina tavlor igen. Det är jätteroligt att möta människor på en utställning och höra deras upplevelser av mina målningar.

Plats:

Uppsala.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

majasmaleri.blogspot.se

Utbildning:

Färg och Form, Väddö Folkhögskola
Keramik utbildning
Skulptur och Måleri, Gotlands Konstskola.

l

Teknik:

Målar i akryl på duk. Grundar också masonitskivor med olika spackel för att få en spännande och mer tredimensionell yta att måla på.

l

Inspirationskällor:

Min största inspiration är LUST, i mötet med människor och platser, vandringar i skog och stunder vid havet. och känslor det väcker. Musik av många slag är också en stor inspirationskälla.

l

Aktuellt:

Har ingen aktuell utställning men hoppas på det snarast

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?