fbpx

Mariana Groparu

Konstnär


Om mig

I hjärtat av min konst hittar betraktaren en hyllning till kvinnas kropp och till människan sökande efter ljuset inombords. Sökandet efter ljuset och den mer färgrika inre liv vi har blir mer intensiv i de abstrakta tavlorna.
Kärleken för konst har funnits så länge jag kan komma ihåg. Mamma köpte konstböcker som jag älskade att bläddra i som barn. Då jag blev äldre älskade att besöka national konstmuseet i Bukarest och kunde spendera timmar med att kolla på konst. Men själv började jag måla och teckna i Sverige för ca 10 år sen.
Att släppa på de mentala hindren och bara skapa inifrån ger frihet och stärker mig på djupet.
Jag är autodidakt och jobbar med akryl, pastellkritor, kol och ibland akvarellpennor på stora canvasdukar. Började ställa ut för ca tre år sedan och en del av mina alster blev inköpta av flera konstföreningar som besökte mina utställningar.

Plats:

Arlöv

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

artbymarianag.se

Utbildning:

Har gått några kurser där jag lärt mig hantera akryl på ett mer speciellt sätt hos Katarina och Ronny Hård. Den senaste tiden går en gång i veckan på kroki där jag lär mig teckna efter levande modell.

l

Teknik:

Akryl

l

Inspirationskällor:

Katarina och Ronny Hård från Nordanå, italiensk konst, fransk konst och livet

l

Aktuellt:

Ställer ut på Galleri IsieTio juli 6 – 21 juli

Förbereder mig inför påskutställningen i skånska Aggarp i Svedala… Utställningen inleds på Skärtorsdagen och pågår till och med 28:e mars.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?