fbpx

Maria Nyman

Konstnär


Om mig

Med en mamma som aktivt ägnade sig åt hantverk, sydde kläder och liknande så kom jag in i konstnärs-världen tidigt. Jag har själv alltid velat göra någonting, men rastlösheten och bristen på tålamod har dock stoppat mig från att satsa på det kreativa. Men till slut nästlade sig konsten in i mitt liv ändå – och sedan dess har jag aldrig kunnat sluta måla.
Tidigare var jag egen företagare tillsammans med min man. Arbetet krävde så mycket tid att jag till slut blev sjuk av allt för mycket stress. Läkningen för mig stavades Vedic Art. Jag gick en Vedic Art-kurs hos en kvinna här i Åre och det var som en stor explosion inom mig. Det hände någonting, kreativiteten och skaparlusten som jag tidigare lagt åt sidan väcktes till liv och blockeringarna, som sa att jag inte kunde, försvann. Jag läkte.
Jag tror på det andliga, på universum och det djupa inom oss, det som är mer än bara ett skal utåt. Det här vill jag få fram i min konst – jag vill att det ska vara kraft i konsten, att det ska hända saker när man tittar på mina tavlor.

Plats:

Mattmar, Åre.

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Flera Vedic Art-kurser både i Åre och på Öland.

Inspirationskällor:

Många andra konstnärer givetvis, men utöver dessa så inspireras jag av livet! Djupet, den mänskliga kraften, universum, naturen.
l

Aktuellt:

Flera av mina verk pryder väggarna på mitt arbete. Jag har ingen planerad utställning just nu men jag vill gärna ställa ut i år vid tillfälle.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?