fbpx

Maria Mia Falkesjö

Fotograf


Om mig

Maria Falkesjö, men är mer känd vid smeknamnet Mia. Född och uppvuxen i en liten by i Jämtland. Utbildade mig under fem år i Umeå till ämneslärare i bild och historia och flyttade efter det tillbaka till länet. Parallellt med utbildningar och jobb, har jag hållit mitt fotograferande i ständig utveckling.

Fotografiet har varit ett stort intresse för mig sedan jag fick min första kamera av pappa, där naturen och djuren har varit återkommande motiv. En kan säga att fotografiet har blivit en del av min identitet liksom mina friluftsintressen, som båda märks på mina instagramkonton. Är i stort sett helt självlärd fotograf och några av favoritmotiven är mina båda djur, naturens skiftningar mellan årstider och en tjärn där jag ofta tänder upp en eld och kokar kaffe. Katten och hunden är alltid med ute i skogen och därför är det kanske inte konstigt att de blir ett av mina mest förekommande motiv.

Plats:

Stugun.

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Utbildad bild och historielärare mot gymnasiet och ett år på konstskola. Nu utbildar jag mig även till bilmekaniker.
l

Teknik:

Digitalt foto.
l

Inspirationskällor:

John Bauer, Sven Nordqvist. Inspireras mycket av naturen jag vuxit upp i och de gamla traditionerna som lever kvar på landsbygden. Även mina djur.
l

Aktuellt:

Fotograferar på efterfrågan.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?