fbpx

Mania Jewels

Konstnär


Om mig

Designer i MANIA Jewels Form & Function, skönhet och elegans är jätteviktiga för mig. Geometri spelar en viktig roll i min värld. Vad Elegans betyder för mig är skickligt gjorda fina detaljer som möter minimalistisk design. Årstiderna, skandinaviska naturen och ljuset har en stor påverkan på mitt arbete. Jag brukar skapa design direkt från silver tråd utan att teckna. Jag har alltid älskat pärlor, stenar och tråd och brodering och därför har det varit jätte naturligt att börja designa och göra – eller väva i min fall – smycken.

Plats:

Helsinki, Finland

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Bakrund i haute couture i Paris med t modemärke. Niina som är smycke designer har sin utbildning i mode; skräddare och mode designer och industriel tekniker. Över 20 år erfarenhet i mode branschen. Niina började göra smycken i 2012 och har sedan dess hitta sin egen still som hon kallar Wire Wrapping med Scandinavisk Twist. MANIA Jewels har också dyrare kollektion MANIA Atelier som är gjord av äkta pärlor och juvel.

l

Teknik:

Väva med silver tråd och pärlor – Wire Wrapping med Skandinavisk Twist.

Inspirationskällor:

Arkitektur, Naturen, Musik, gamla dagens Hollywood Glamour, Fauna, Geometri, Maskiner, Art-Deco, Film & Teater, Balett och mycket annat…mestadels Livet.

l

Aktuellt:

  • Komma till internationella marknaden med Mania Jewels och vi startar just nu med Jewel Street i UK. Under Karlsson Design gör jag också hund-smycken åt ras-entusiaster och den kan man hitta i min netbutik
  • Representerad i London House Magazines. Läs uppslaget här.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?