fbpx

Magdalena Åsbrandt-Warnemyr

Konstnär


Om mig

Vad vore livet utan konst? För mig är konst och kreativitet det mest inspirerande som finns. Min ultimata verksamhet. Ett sätt att vara. Det är något som tar oss till en underbar upplevelse när vi beskådar ett konstverk som berör oss. Utan konst upplever jag min tillvaro som tom och innehållslös. Oavsett vilken konstart det är så fyller den något syfte. Jag valde att inrikta mig på att skapa i textil och garn. Mitt första arbete gjorde jag när jag var fem år. En broderad kudde av en katt. Detta fick min kreativa ådra att vakna. Min första stickade tröja: en regnbågsfärgad tröja, jag var då åtta år. Jag fortsatte att sticka och hade i tonåren med mig en stickning överallt, vid fest och till vardags, vilket ingen upplevde som konstigt. Det var mer konstigt att jag inte stickande.

Vad som följde med i tonåren var att sy kläder. Allra helst ändra eller brodera på dessa så de fick min egen stil. Med broderier väcktes intresset för hemslöjd och folkdräkter. Det har sammanlagt blivit ungefär 15 folkdräkter och åtta av dem hänger hemma hos mig, alla med någon anknytning till mitt ursprung. Min största passion har dock alltid varit att sticka. Tröjor med mönster och färger och jag fann min stora inspiration i Kaffe Fasettes tröjor. Ofta varvar jag att arbeta med garn och tyg i mitt skapande. Och att ta mig an beställningar på klänningar till fester är en härlig upplevelse när man vill vara i ”vardagen”.

Min vävnader kom till när livet tog en vändning, när sorgen knackade på min dörr. Att väva är som att meditera. Jag fann detta så rogivande och jag kunde gå vidare och tack vara detta fann jag ännu ett hantverk att lägga till i mitt skapande.

De gånger jag kan leva ut är när teatern finns in i mitt liv. Att skapa kläder, att ändra på en del av dessa, men även den scenografisk framställan blir en wow-faktor. Detta att ha fria händer i skapandet ger frid och tillfredsställelse i ens inre.

När jag utövar min konst stannar tiden och energin tilltar, jag mår bra av att skapa och känna inspirationen flöda. Det återger mycket i mitt nordiska ursprung.

De alster jag visar här med mina bilder är bara en del av hela min produktion.

Plats:

Lund

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Utbildning:

Fyra års textilkonstnärsutbildning, inklusive kurser på Anders Beckman, på Tillskärarakademien.

l

Teknik:

Garn, stickning och textil sömnad som grenar ut till flera olika tekniker som exempelvis lapptäcksteknik och folkdräktssömnad. Även en del broderier och virkning. 

Inspirationskällor:

Fick mycket inspiration från min farmor och mormor när jag var liten. Därifrån kom den nordiska inspirationen in… Jag har också utvecklats på egen hand, mycket tack vare Kaffe Fassettes böcker

Folkdräktssömnad är en annan stor inspiration men jag kan bli inspirerad av väldigt mycket omkring mig, både miljö och andra människor.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?