fbpx

Ludwig Riml

Fotograf


Om mig

Subjektiva Interpretationer av en värld i ständig förändring.
Ju äldre jag blir, desto mer funderar jag över hur mycket vår uppväxt påverkar oss. I mitt fall den fantastiska miljön i den österrikiska alpvärlden. Kanske är det därför jag tycker så mycket om att vandra i naturen. Helst då med kamera för att försöka det nästan omöjliga: att fånga och förmedla mina upplevelser. Det kräver total närvaro i nuet som går hand i hand med min längtan att uppnå sinnesfrid genom meditation och stillhet.
Att fotografera har varit en favorithobby enda sedan jag skaffade min första kamera i tonåren som senare berikades av olika experiment i mörkrummet. Nuförtiden känns det ändå roligare med de möjligheter den digitala tekniken ger.
Vi är otroligt privilegierade med att kunna resa nästan vart vi vill. (Vi, en liten klick otroligt rika människor globalt sett). Det har gjort det möjligt för mig att tillbringa flera månader i Tiruvannamalai i södra Indien de senaste åren. En mycket fin plats för meditation och fördjupning.
Resor ger överhuvudtaget stora möjligheter att vidga våra sinnen och öka förståelsen för andra kulturer. Det har blivit en del berättelser i bild från olika delar av världen.
Jaha, vad mer kan berättas? Jo, jag har hållit på mycket med trädgård och djur (10 islandshästar, 2 hundar och flera katter) ända tills för några år sedan då vi sålde vår lilla gård i Rättvik. Efter några års resande har vi nu slagit oss ner i Hampetorp, vid Hjälmarens strand.

Plats:

Odensbacken.

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Autodidakt.

l

Teknik:

Digital Fotografi, Efterarbete i Adobe Lightroom och Photoshop, Nik Software och Luminosity Masking.

l

Inspirationskällor:

Naturen, resor, fotografer som Ryan Dyar, Enrico Fossati, Mark Metternich mm.

l

Aktuellt:

Håller just nu på med att följa våren och naturens uppvaknande samtidigt som jag förbereder en resa till alperna med bland annat en 7 dagars stugvandring.

Virtuell utställning

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?