Om mig

Född 1962 i Risinge i norra Östergötland, uppvuxen utanför Falkenberg.
När min bror dog för tio år sedan lämnade han en pensel och gåvan att måla till mig. Han var inte någon känd konstnär men hade talang. Jag började måla mig ur sorgen och jag kände tydligt att jag ville, och förhoppningsvis kunnat, dela med mig till människor som har det svårt.

Jag målar mestadels i olja och akryl i min ateljé på norra Öland. Jag jobbar mycket med känslan och låter bilden växa fram genom att måla lager på lager och tar tillvara bilden som tonar fram i målningen. Syftet med min konst är att nå ut och förmedla framför allt harmoni och glädje. Min förhoppning är att betraktaren ska kunna göra en resa in i bilden och kunna se genom sin egen fantasi vad som händer i bilden. Jag önskar också att betraktaren ska uppleva en spänning så som en hemlighet i verkligheten.

Från de som betraktat mina målningar har det uttryckts som att de förflyttar sig mellan kvantfysikens lilla värld och det stora universum.

Jag fokuserar på delar som lyfter fram budskapet och tonar ner det andra. Min konst är mer abstrakt expressionistisk, mer föreställande än vad abstrakt konst brukar vara. Det är svårt att hitta konstnärer som målar i denna genre. Jag målar också på blad från bananträd som tibetanska munkar har trampat på under tre år för att få ett papyrusblad. Det blir mycket liv i dessa målningar då strukturen är lite ojämn. I dag gör jag även statyer.

Plats:

Löttorp

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Min utbildning har mestadels varit utomlands där de flesta kurser har varit i Spanien och Norge hos olika konstnärer.

l

Teknik:

Jag målar mestadels i olja och akryl men gör även statyer med historiska inslag.

l

Inspirationskällor:

En stor del av inspirationen kommer av min upptäckarlust av livet, universum och det mänskliga sinnet. När jag skapar mina alster så börjar en process som mognar likt ett frö som till slut blommar ut i en balans mellan ljus och färger.

l

Aktuellt:

Utställningar

Ozarks Gallery
5454 Highway F Hartville
Mo 65667 USA
2018-02-01 – 2018-07-31

Colorida Art Gallery
Lisabon
Portugal
19 maj – 1 juni 2018

Galleri Himmerland
Gattenvej 85
Gatten
Danmark
24 mars – 30 november 2018

Södviks Gästgivaregård
22 juni – 14 augusti samt under skördefesten 28- 30 september 2018
Adress: Gamla vägen 35, 387 70 Löttorp
Telefon: 0485-263 90

Galleri Småland
Storgatan 20 Alvesta
Soloutställning 2018-09-01 – 2018-09-17

Kontakta Louise Hävre

11 + 15 =

Newcomers