fbpx

Liselotte Lundgren

Konstnär


Om mig

Mitt måleri – jag älskar att måla, det finns så många fantastiska träd, blommor och naturen innehåller en outtömlig rikedom av färg och ljus. Jag är självlärd och mixtrar med oljan, akrylen eller annan färgmedia jag har tillgänglig och kan hjälpa mig att skapa det jag vill nå fram till. När jag kommer igång med penslar och färg låter jag mig absorberas och kan arbeta i timtal. Men, jag kan också plötsligt lämna det jag arbetar med, ställa det åt sidan för att fortsätta när känslan blir oemotståndlig. Känslan är så viktig.

Snideriet. Jag började snida karaktärsrika ansikten i olika och hårda träslag på 1980-talet. Verktygen som jag använde och fortfarande använder är framför allt skalpeller, stämjärn och olika träsnidarverktyg. Men, jag använder även maskiner eftersom de sparar tid. Men, skalpellen är mitt oumbärliga verktyg för att kunna skapa ansiktsuttryck.

När jag gick i pension för tre år sedan visade jag upp min bild- och sniderikonst för en konstförening som är verksam i Upplands-Bro där jag är bor. Jag fick uppskattande ord och blev medlem i Föreningen Konstformer. Genom föreningens verksamhet ställs bl.a. min konst ut vid olika och publika evenemang, bl.a. den årligt återkommande “Upplands-Bro Konstrundan”, “Vårutställningen” m fl.

Stolt och glad över att jag sålde min första målning, “Vårvinternatt” i år!

Plats:

Bro.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

När tiden räcker till ska jag göra en FB-sida alt. hemsida – eller både och.

Utbildning:

Jag har lärt mig själv, dock ett par dagars kurs i Vedic Art 2018.
l

Teknik:

Bild: Mest olja, men experimenterar med akvarell, akryl och annat färgmedia som finns till hands.

Inspirationskällor:

Bild:
De underbara färgerna och formerna i naturen, årstidernas och dygnets skiftningar i ljus. Jag målar oftast det jag ser framför mig eller bilder som har fastnat i mitt minne. Jag älskar att göra “trädporträtt”, blomporträtt” men målar gärna ett ansikte som jag tycker om eller som också i likhet med naturen tillfört mig en stark känsla.

Skulpturer i hårda träslag:
Intrycken kommer från människor som jag sett ute på stan, på bussen, tåget eller i media av olika slag. Ansikten med personlighet, karaktär och härliga uttryck växer fram beroende på vad “träklabben” innehåller. Träets struktur, hårdhet och styrka ger mig inspiration och tålamod.

l

Aktuellt:

Nästkommande utställning – Konstrundan Upplands-Bro 2019, 31/8 — 1/9. Då ställer jag ut mina målningar och ansikten i trä tillsammans med andra konstnärer ut på Lövsta Gård, en anrik och mycket vacker gammal herrgård i Upplands-Bro.
Ett av mina verk, målning alt träskulptur kommer också att kunna ses på presentationsutställningen i konstlokalen i Kungsängens kommunhus under perioden 25/8 — 1/9.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?