fbpx

Lena van Rooy

Fotograf


Om mig

Fotografiintresset väcktes på allvar då jag på 90-talet jobbade som art director och gjorde resekataloger. Under mina fotoresor och i samarbete med olika fotografer lärde jag mig mer om ljussättning och komposition. Jag tog kurser i svartvit fotografering och förstod att en bra bild till stor del arbetas fram under kopieringen.

För några år sedan började jag ifrågasätta de allt snävare tidsramarna på jobbet och stillasittandet vid datorn. Tankar på livskvalitet och på vad som egentligen fick mig att må bra blev återkommande och jag hittade tillbaka till naturen. Jag backade tillbaka till tiden då jag ritat min egen trädgård, något jag verkligen mått bra av och som jag sedan drömde om att få arbeta med. För fem år sedan gjorde jag verklighet av drömmen och utbildade mig till Trädgårdsdesigner.

Under utbildningen praktiserade jag i olika trädgårdar, jag dokumenterade före- och efter bilder med mobilkameran men dök allt djupare ner i växterna, fotograferandet fortsatte på mina skogspromenader, på kolonilotter och väl hemma blev köket en fotostudio. Så länge dagsljuset var med mig ägande jag intensivt och meditativt timmar åt att arrangera växtstilleben och kompositioner, bilder som var tänkta att fungera som underlag till illustrationer och målningar.

Jag fotograferar växter under alla stadier, mina bilder är plåtade i dagsljus eller frilagda mot vit bakgrund. Idag håller jag även i pennan igen och leder bland annat kurser i Växtillustration på Folkuniversitetet i Stockholm.

Plats:

Bromma

Kontakt:

Kontakta

Länkar:

Instagram

Utbildning:

RMI Bergs School of communication, Fotografering Studiefrämjandet, Trädgårdsakademin
l

Teknik:

Digitalkamera Sony Alpha 5100, iPhoneX
l

Inspirationskällor:

Natur, växter, landskap och arkitektur
l

Aktuellt:

Ställer ut på Österlen i samband med konstrundan. Plats: Hammenhög/Älvdalen granne med Glimmingehus

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?