fbpx

Lena Hamrin Fernström

Konstnär


Om mig

Jag har samlat tyger, band, knappar, spetsar och broderier i hela mitt liv. En hel del har blivit till tryck i stengodslera, men nu har mina textila bilder tagit en allt större plats. De kommer till mig i en aldrig sinande ström och arbetet med dem är mycket lustfyllt. Man kan säga att de representerar ett starkt behov att få uttrycka mig genom textil. Dels inspireras jag av materialet självt, dels är jag mycket intresserad av organiska former, alltifrån celler till stora träd. Jag älskar också havet, skogen och torpet på den sörmländska landsbygden.

Mina verk har enbart färgnamn och en siffra. Detta för att jag inte vill styra betraktarens upplevelse med ett mer preciserat namn. Jag hoppas att bilderna ska föda tankar och känslor i frihet utan påverkan. Jag gör ju detta för att jag måste få uttrycka mig och jag vet ju vad jag har tänkt, men jag önskar att betraktaren ska få en egen, unik upplevelse.
Varje motiv får ta så lång tid det behöver. Jag syr och broderar allt för hand.

Ibland färgar jag tyg eller spetsar i den kulör jag önskar och pärlorna sys på, en i taget. Tygerna kommer från de länder jag besökt, men också från tygaffärer här hemma. På second handbutiker köper jag bla sidenslipsar vilka är helt magiska att arbeta med.
Jag hoppas du kan känna med vilken innerlighet mina bilder är skapade och att du kanske får uppleva en smula av det lugn som de ger mig.

Plats:

Tullinge

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.lenahamrinfernstrom.se

Utbildning:

Högskolan för lärarutbildning, K2 Keramik, Kisel Keramik keramikerutbildning, mormor, mamma och mostrar.

l

Teknik:

Mixed media, huvudsakligen textila tekniker, men även andra material som pärlor och knappar.

l

Inspirationskällor:

Vitt skilda textila material. Olika strukturer och mönster. Organiska former.

l

Aktuellt:

Inte just nu

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?