fbpx

Johanna Magnusson

Konstnär


TANKAR OM VERKET

22 mars 2017 gick pappa bort i kampen mot cancern. En obeskrivlig sorg och tomhet infann sig. Man trodde någonstans inom sig att man var ”förberedd”, man visste att den dagen skulle komma, med tanke på sjukdomens förlopp, men det går inte att förbereda sig på en förälders död. Någon som alltid har funnits vid ens sida försvinner. Borta för alltid. Ett tomrum som aldrig går att fylla, och en sorg som alltid kommer finnas med.

Efter några månader i en väldigt ledsam sorgebubbla, ville jag att försöka måla ett porträtt av pappa. Jag målade tavlan som en del av mitt sorgearbete och som en hyllning till honom.

Resultatet blev en färgstark akrylmålning med en leende pappa och sin gitarr.
Som pappa brukade säga i slutet av sina konserter: -Lev livet leende!!
Den känslan hoppas jag att porträttet förmedlar…

Originalet är tryckt i Fine Art Print (giclee).
Limiterad upplaga 100 ex.
Har 50 kvar att sälja.
Mått: 45×60
Pris: 1300kr

Vill du köpa ett exemplar av detta verk?

Kontakta Johanna.

Tel: 0706098797

BAKGRUND

43 år. Född och uppväxt i Karlstad med musik och kreativitet inom familjen. Med pappa som frontfigur och sångare i Sven-Ingvars var såklart musik en stor del av uppväxten.
Men även färg och form fanns nära. Min mamma besitter en talang för färg och form och har både skapat konstverk, glasdesign och gjort inredningsuppdrag för hotell & restaurang. Även min morfar hade en konstnärlig ådra. Den musikaliska genen ärvde min bror Oscar, som redan som liten visade stor musikalitet, och i dagsläget för han pappas arv vidare och är numera Sven-Ingvars frontfigur.
Jag har målat, skapat och använt kreativitet ända sedan mellanstadiet. Jag vann ofta bildtävlingar på skolan och insåg redan då att min talang fanns inom bild & form.
Jag har gått utbildning på Stockholms konstskola, Forsbergs och Broby Grafiska.
Har haft ett par utställningar här i Värmland, men även på Mallorca där jag bodde under ca 8 år.
I nuläget målar jag på nya färgstarka tavlor i akryl och har en vernissage i Karlstad i mitten av april.