fbpx

Johanna Johansson

Konstnär


Om mig

Jag är uppvuxen nära den norrländska naturen. Utbildad inom TV-produktion men alltid med blyertspennan och en bit papper nära tillhands. 2013 upptäckte jag penseln och akrylfärgen. Då bodde jag i Stockholm men inspirerades av kärleken till de norrländska skogarna som jag bar inom mig. Så småningom kom kontrasten i föreningen mellan stadens hus och naturens dimma till mig.

Pågrund av djup depression och utmattning samt insikten om mina alkoholproblem flyttade jag tillbaka till min hemstad Umeå för att finna glädjen och livet tillbaka.

Det har varit en lång väg men jag är så tacksam för konsten och människorna i min närhet som tror på mig och som hjälpt mig att kunna leva det liv jag vill leva i dag.

Jag är självlärd, vilket tar tid, men för varje målning och porträtt jag ritar lär jag mig nya tekniker och färger.

Sedan slutet av 2018 har jag satsat allt på min konst och jobbar just nu framförallt med beställningsjobb. Att fånga den åldrade kvinnan med sina djupa ögon. Den unga lilla flickan. Den starka kvinnan genom mina streckporträtt med enbart tuschpennor i olika storlekar. Jag har även ett löpande samarbete med det fina och helt underbara kattcafeét Java Whiskers.

Plats:

Umeå

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsidan

Instagram

Facebook

l

Teknik:

Lineart, Tusch, Akryl, Blyerts

l

Aktuellt:

Framtida utställning 20-26 Juli – Konst i Kvarn

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?