fbpx

Jenny Bolander

Konstnär


Om mig

Måleri – inom måleri varierar jag mellan akryl och akvarell. Akrylmåleriet möjliggör starka färger och skarpa kontraster, och mina tavlor är ofta färggranna med en ton av blått.

Mitt akvarellmåleri handlar om att ta tillvara på det flyktiga i färgens känsla och för mig passar akvarellen bäst i att uttrycka vatten och hav. Att sitta med haven som kuliss och hämta upp olika inspiration ur det jag kan hitta vid strandkanten är det bästa tillfället för mig att jobba med tekniken.

Keramik – Mitt skapande fokuseras just nu på att hitta former och uttryck i keramik. Jag undersöker glasyrer och utseende i vardagliga bruksföremål, gärna med en ton av blått. Mestadels drejar jag och skapar olika bruksföremål, men jag experimenterar även med fri skulptur med en förkärlek för insekter.

Plats:

Göteborg

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida
Instagram
Facebook

Utbildning:

 • Autodidakt
 • Diplomutbildning i keramik 2021
l

Teknik:

Keramik, akryl, akvarell och blandteknik.

Inspirationskällor:

Motiven är oftast med en anknytning till natur på ett eller annat sätt. Jag är i grunden biologilärare, så genom att ha skärskådat små och stora organismer, använder jag min fantasi för att återskapa dessa växter och djur både i bild och form.

l

Aktuellt:

 • Konstrundan i Östra Göteborg, 2018-2020

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?