fbpx

Jasmina Ferhatovic Alfredsson

Konstnär


Om mig

När jag målar försvinner jag in i mitt eget universum för en stund där jag laddar mina batterier. Sällan har jag i förväg planerat vad jag vill måla för tavla. Det blir oftast det det blir. Inspirationen kommer från livet. Men, om jag måste precisera, så skulle jag säga att jag blir inspirerad av naturen, av musik, av animerade filmer (bl.a. Miyazaki) och andra konstverk. Jag älskar färg! Min favoritfärg är blå, vilket framgår tydligt i de flesta av mina tavlor. Jag målar främst i akryl.

Jag har gått kurser vid Folkuniversitetet i akrylmålning och teckning. Förutom det har jag ingen akademisk utbildning inom konst. Att måla är dock en stor del av vem jag är. Som liten var jag kreativ. Som ung vuxen förnekade jag intresset under en längre period men nu, mitt i livet, vet jag att jag alltid kommer att måla.

Världen behöver konst i alla dess former. I konsten finns en fristad, ett lugn, ett igenkännande, kärlek, glädje… mycket fint helt enkelt. Jag blir glad av att dela med mig av mina tavlor. Och jag hoppas folk finner glädje i att betrakta dem.

Plats:

Huddinge.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram

Utbildning:

Fil. kand. i Idéhistoria på Kulturvetarlinjen vid Stockholms universitet. Kurser vid Folkuniversitet i akrylmålning och teckning.
l

Teknik:

Målar i akryl och olja.

Inspirationskällor:

Naturen, musik och andra konstverk.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?