fbpx

Isabella Ahlin

Konstnär


Om mig

Jag älskar att skapa.

Efter gymnasiet började jag på en konstutbildning på Skinskattebergs folkhögskola. Det var ett fantastiskt år. 2005 började jag på Wiks folkhögskola. Där tog mitt skapande verkligen fart. Jag var i ateljéerna från tidigt morgon till sen kväll. Efter det året flyttade jag ner till Skåne och påbörjade konstutbildningen på Munka ljungbys folkhögskola – då kände jag dock att jag behövde nya utmaningar.
Eftersom jag hade haft en plan länge att jag ville bli tatuerare så kände jag att det var dags nu. Jag fick en lärlingsplats på en studio i Jönköping i december 2006. Det blev inte den utbildning jag hade önskat så efter ca ett halvår sökte jag mig vidare och hamnade hos Mankan på Rough Stuff tattoo. Där har jag varit kvar sedan dess.
Arbetet som tatuerare tillåter mig att jobba kreativt varje dag.

Det finns massor med olika medier jag vill prova på och fördjupa mig i men tiden räcker inte till för allting. Så jag sysslar mest med oljemåleri och akvarell. Nu på sista tiden har jag provat på alkohol ink och lite mixed media. Då har det varit mer abstrakt stil vilket är nästan helt nytt för mig.

Mina ögon är stora och dom finner inspiration vart jag än tittar. Jag kan alltid se vackra saker att inspireras av, allt ifrån dom gamla mästarnas verk, till naturen runt mig. Mitt förråd av idéer verkar aldrig ta slut.
Jag tror och hoppas att jag kommer fortsätta mitt konstnärskap så länge jag lever och vill aldrig sluta utvecklas och lära mig.

Plats:

Eskilsgatan, Uppsala

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Etsy
Instagram
Facebook

Utbildning:

Skinskattebergs folkhögskola, Wiks folkhögskola, Munka ljungbys folkhögskola
l

Teknik:

Olja, Akvarell, Alkohol-bläck

Inspirationskällor:

Da vinci, Lars Lerin, Istvan Sandorfi, Rembrandt, Zorn, naturen
l

Aktuellt:

Utställning på La Galerie du Sacre Bleu i Uppsala

Kontakta

Är du intresserad av ett specifikt verk?

Frågar du i form av privatperson, företag eller organisation?

Följer du Bättre Konst på Facebook?

6 + 6 =