fbpx

Irene Eriksson

Konstnär


Om mig

Har ritat och målat sedan barnsben. Som liten vann jag en teckningstävling i femte klass. Vid 20 års ålder började jag måla i större skala, men utbildade mig även till sjuksköterska, träffade min blivande man och fick så småningom tre barn. Man kan säga att livet tog över och plötsligt hade jag inte så mycket tid över för måleriet. Jag och min man startade istället ett tidningstryckeri som vi höll igång under 10 års tid.
Konsten fick återigen en huvudroll när jag bröt fotleden 1998. Istället för att bli sittandes sysslolös så satte jag igång att måla akvareller. Och så småningom började jag ställa ut, först i Göteborg på galleri Fenix – sen fler utställningar, på olika platser var och vartannat år. Mest på lokala ställen i Kungsbacka och i Borås.
För 4 år sedan hade de, på konsthallen i Kungsbacka, en föreläsning om hur man startar förening. Jag och 5-6 andra konstnärer gick då ihop och startade ”Föreningen fritidskonstnärerna i Kungsbacka. Idag har antalet konstnärer växt till 80 stycken, vilket är väldigt glädjande. Tillsammans brukar vi ha 3-4 samlingsutställningar per år.
Mitt galleri föddes hösten 2018 och konstnärer som är intresserade av att ställa ut sina verk är välkomna att höra av sig till mig.

Plats:

Kungsbacka – söder om Göteborg.

Besök i ateljé:

Mitt galleri – ett skyddsrum från 70-talet som tidigare var ett musikrum – ligger i anslutning till hemmet. Man kan som konstnär hyra galleriet ett antal veckor, ”Galleriet Hjertstedska Villan”. För mer information – vänligen kontakta mig per mejl.

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Art Collage folkuniversitetet i Kungsbacka. Grundutbildning – keramik och akvarell, olja, grafik, screentryck.
Bildtvåan på Loftadalen med fokus på keramik och grafik, men där jag fick lära mig många olika tekniker.
Ett antal akvarellkurser.

l

Teknik:

Olja och akryl på canvas och masonit. Skulpturer i lera.

Inspirationskällor:

Älskar blommor och har en trädgård på 1600 kvadratmeter. Därifrån hämtar jag mycket inspiration av djur och natur. Inspiration växer annars ofta fram när man sätter sig och väntar. Ibland tar inspirationen för ett visst tema slut och då hoppar man på nästa grej. Vill måla det som är vackert – det glada. Inte det tråkiga eller det fula.
Att jag mår bra när jag får måla, periodvis, så när jag inte målat så måste jag börja igen – ger frid i själen.

l

Aktuellt:

För att se kommande utställningar gå in på Facebook på Galleri Hjertstedska Villan

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?