fbpx

Ingunn JM Reinsnes

Konstnär


Om mig

Født i Bodø i 1960. I Vesterålen hvor jeg bor og arbeider, og på reiser jeg foretar i nordområdene, Sapmi, Svalbard, Island og nord i Russland, finner jeg inspirasjon til å male naturens vesen som jo også bor i mennesket. Vår egen dødelighet blir tydelig i møte med denne overveldende arktiske natur. Jeg lytter til naturen og prøver å kommunisere med lerretet. Når strøket er satt er det bestemt. Bruker helst kniv og jobber relativt fort. Dette er heller zen-buddhistiske øvelser enn ren kopiering av naturen.

Jeg har røtter både i den sjøsamiske og den norske befolkningen i Steigen og Vesterålen. Begge disse folkegruppene var avhengige av hva de kunne høste av naturen, spesielt samene. Men som kjent taper samene sin kultur gjennom assimileringa. Som parallell til denne nesten tapte kulturen ser jeg menneskets overgrep av naturen. Som billedkunstner ser jeg det som min plikt og mitt ønske å arbeide med denne problematikken.

Har deltatt i en rekke juryerte separat- og kollektive utstillinger i inn og utland. Har også mottatt statlige store og små stipendier. Innkjøpt av offentlige og private institusjoner og har utført offentlig utsmykking.

Plats:

Sortland

Besök i ateljé :

Lamarkveien 54
8403 Sortland

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida

Utbildning:

1984-1987 Oslo tegne-og malerskole v/ Cato Bøkher
organisert i NBK Norske Billedkunstnere
LNM Landsforeningen Norske Malere
SDS Sàmi Dàiddacehpiid Searvi, Samisk Kunstnerforbund

l

Teknik:

Olje på lerret og tegning

l

Inspirationskällor:

Naturen og livet

l

Aktuellt:

Medlemsutstilling Nordnorsk Kunstnersenter i Lofoten, sommeren 2019
Samisk kunstfestival 21-24 november 2019 i Alta.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?