fbpx

Ingrid Ström

Konstnär


Om Ingrid

Ingrid Ström 210625 – 120723, konstnär från Bohuslän sedermera bosatt och verksam i Mölndal. Representerad på museer i Frankrike, Danmark, USA samt kommuner i Sverige.

Ingrid är född (1921-06-25) och är uppväxt på en bondgård i Bokenäs beläget nära Gullmarsfjorden och Lysekil på den svenska västkusten. Genom uppväxten grundlades Ingrids stora fascination för hästen. All produktion som visas på hemsidan (ingridstrom.se) har tillkommit i ateljen på Kämpegatan 38 i Mölndal mellan 1975 och 2008.

Här på artportable.se kan du ta del av ett urval av den konstskatt som Ingrid lämnat efter sig. Hjärtligt välkomna in på ingridstrom.se för en mer utförlig presentation av Ingrid Ström i både ord och bild.

Omdöme från en Gallerist (Galleri Mölndal)!
Utdrag från en intervjuv av Gösta Alexandersson, om sina möten med Ingrid Ström Konstnär.

”Jag är mycket imponerad över Ingrids stora bredd som konstnär i de olika tekniker som hon behärskade alltifrån olja, koppargrafik, träsnitt, linoleum, akryl, textil, litografi, emalj mm. Jag förstår inte riktigt hur hon hann med alltihop, hon har varit en arbetsmyra. Dessutom var Ingrid otroligt bred i sin konstkännedom (konsthistoria), mycket allmänorienterad och kunnig och det var kul att prata konst med Ingrid.

Ingrid varit aldrig rädd att satsa på nya tekniker som exempelvis Acryl Collage som hon började med vid 80 års ålder vilket gjorde att hon som konstnär blev associerad med ett stort intresse för nya tekniker.

Det som få vet och tänker på är att Ingrid finns representerad utomlands på museer i Europa. Det är stort att bli accepterad på dessa museerna eftersom det inte är helt lätt att ta plats där. I Danmark på Nationally Gallery of Denmark (Statens Museum for Kunst), Thorvaldsens Museum, Louisiana Museum for morderne kunst. I USA på Tampa Museum of Art och i Frankrike Muse’es de la Ville de Nice, Muse’es de Menton”

Omdöme från en utställningsbesökare!
”Tavlan jag valt , dels på grund utav motivet, men kanske mest för att jag efter det jag träffat Ingrid finner så mycket annat i hennes konst. Hon är en enastående person som har så mycket att ge av sin livsglädje, sin ödmjukhet inför livet och sitt stora intresse för konsten / Harriet Strömberg”

Plats:

Mölndal, Sverige

Kontakt:

Kontakta
Kontakta mig (se nedan) eller via kontaktformulär ingridstrom.se

Utbildning:

I grunden var Ingrid autodidakt. Senare gick Ingrid kurs i litografi hos Gösta Andersson och kurser i flertalet tekniker vid KKV, Konstnärernas kollektivverkstad i Göteborg, där hon var medlem från 1977 till 1997.

l

Teknik:

Akryl, akryl collage, akvarell, akryl tapet, blandteknik, emalj, grafik koppar, grafik P-Lito, originalstockar, grafik litografi, grafik träsnitt, grafik linoleum, kolteckningar, olja, pastell, pennteckningar, textil, tusch, glas mm.

Utställningar:

Se vidare på ingridstrom.se
l

Övrigt:

Angående studier, biografi, representation, artiklar samt givetvis galleriet – hjärtligt välkomna in på ingridstrom.se för en mer utförlig presentation av Ingrid Ström i både ord och bild!

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?