fbpx

Inger Myklebust

Konstnär


Om meg

Jag är lektor med Norsk hovedfag, Sosialantropologi hovedfag og historie grunnfag, og montessorilærer for alderstrinnet 6-9 år. Jeg har bodd lengre tid i Nederland i forbindelse med arbeidet mitt som lektor, og i Tanzania i forbindelse med feltarbeidet i sosialantropologi. For tiden er jeg pensjonist og kan gjøre akkurat det jeg vil…

Collage teknikken har på sin side invitert til noe mer lekent og uvørent der papiret i seg selv har uttrykk.

Første utstilling ble holdt i Oslo maleklubb våren 2016 og i 2017 deltok jeg på en utstilling med fire andre kunstnere i Langfjordbotn i Finnmark.
Noen ganger er et maleprosjekt en utfordring jeg gir meg selv og på ingen måte forsøk på å «redde verden”. Andre ganger leker jeg og litt av hvert kan dukke opp fra det ubevisste sjeleliv …Siden vi alle er ulike vil vi fange opp ulike kvaliteter ved et bilde, og det er selvfølgelig veldig hyggelig å begeistre noen.

Halve året bor jeg i Brasil og har snart vært i Oslo i en måned, og reiser tilbake rundt 1.november.

Plats:

Oslo

Kontakt:

Kontakta

Utdannelse:

Høsten – 72 ble det hospitering i tegnesalen på Kunsthåndtverk skolen i Bergen. Siden den tid har jeg med jevnere mellomrom tatt ulike kurs, blant annet i grafikk. For syv år siden begynte jeg for alvor å ta opp den kunstfaglige siden ved livet og har de siste årene fulgt en rekke kurs ved Nydalen kunstskole i Oslo. Min første utdannelse etter gymnaset, var ved Akademie du Feu i Paris i 1971-72 under ledelse av Istovan Aravanj, fra akademiet i Budapest, der jeg tegnet akt fem dager i uken.
Det siste kurset gjennomført, var i portrettmaling med Jan-Ove Thuv i januar/februar i år. Utdannet ved Academie du Feu i Paris i 1971-72 der jeg tegnet akt daglig i nærmere ått måneder.

Inspirasjonskilder:

For meg har maling og collage laging primært vært en morsom kreativ livsutfoldelse der jeg i svært liten grad har tenkt på hva «folk” liker. Hvordan lyset en morgenstund treffer et byhus i Montevideo, eller hvordan et kommende tordenvær farger landskapet i Arroio do Padre, har begge gitt inspirasjon. Å formidle en kjent person eller fange mitt eget uttrykk i ulike sinns stemninger, har også utfordret.

Teknikker:

Jeg bruker akryl som mitt medium og uttrykker meg gjennom maleriet, men utvikler også bilder med collage, der ulike teknikker anvendes på forskjellige papirkvaliteter. Denne teknikken inviterer til noe mer lekent og uvørent, der papiret i seg selv har uttrykk.
l

Aktuellt:

For tiden har jeg ingen planlagt utstilling, men jeg bør arbeide med den tanken…

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?