fbpx

Heléne Sikdal

Konstnär


Om mig

Jag är utbildad och arbetar yrkesmässigt som orkestermusiker. Jag spelar valthorn. Musik har jag alltid ägnat mig åt på något sätt. Från blockflöjt till tvärflöjt och körsång via lite gitarr och piano landade jag med valthornet som huvudinstrument på Musikhögskolan i Stockholm 1987-1992.

Målningen har kommit in i mitt liv, mest av en slump, på senare år, och numera jobbar jag parallellt med båda konstformerna. En för mig perfekt mix där kreativiteten alltid tillåts ha en central roll i mitt liv.

Färger är min stora inspirationskälla; färger från naturen, färger från tyger, mönster och inredning eller andra vardagsting. Jag målar i abstrakt, impressionistisk form där jag mer strävar efter ett känslomässigt innehåll snarare än något som kan verbaliseras. Jag vill att mina tavlor upplevs och berör och att varje betraktare hittar sitt eget innehåll i dem.

Plats:

Västerås

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram

Konst.se

Utbildning:

Färglära, Högskolan i Borås
Autodidakt
l

Teknik:

Mestadels akryl på duk, men experimenterar gärna med olika tekniker och material.

Inspirationskällor:

Färger är min stora inspirationskälla; färger från naturen, färger från tyger, mönster och inredning eller andra vardagsting. När hjärnan registrerar färg så väcks associationer som i sin tur framkallar känslor. Dessa känslor vill jag locka fram hos den som betraktar mina tavlor.
l

Aktuellt:

Affordable Art Fair, Galleri SoHo Västerås 2020
Utställning på Global Living i Västerås augusti 2020
Kulturnatt i Västerås 2017
Medlem i Kolbäcksådalens Konst- och Kulturrunda

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?