fbpx

Helen Sjöstrand

Konstnär


Om mig

Jag målar det jag tycker om, saknar eller längtar efter. Jag har alltid gillat färg o form och känslan av att skapa trivsel har alltid varit viktig för mig.
Sedan 2007 har jag bott i 5 olika länder och denna livsstil i kombination med min nyfikenhet har varit avgörande och påverkat – ATT – VAD o HUR jag målar idag. Det har skapat en rot- och rastlöshet men också en förmåga att leta efter saker medvetet eller omedvetet som får mig att stanna upp o må bra – Hitta russinen i kakan.

Vad har detta då med mitt målande att göra?
-Jo, nya länder kräver nya språk men det gjorde inte Kanada och jag fann kursen ”I wish I could paint” Jag blev fast och lärde mig om teknik och färg men framförallt lät Sam mig hitta mig själv och mitt sätt att måla. Jag saknar enormt att höra de magiska orden ” There´s only one thing missing – Your signature! ”
Väl på plats i Köpenhamn bestämde jag att jag ville fortsätta måla. Jag tog art classes och släpptes ännu mera fri och lärde att jag själv måste leta och hitta saker jag tycker om och vill måla, då blir det äkta.

Idag målar jag i ”en studio” på Österbro men finner ofta energi och inspiration på den svenska västkusten där vi har sommarhus – vårt ”hemhem”. Mitt målande är ett sätt att hålla platser, känslor och vänskap vid liv.
Jag vill och hoppas att mina målningar ska ge dig en känsla och få dig att stanna upp o ta den där lilla pausen – Att hitta ett litet russin i kakan!

Plats:

Köpenhamn.

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats.

Kontakt:

Kan nås via mina sociala medier eller på telefon 4540227242.

Se fler målningar:

Facebook
Instagram

Utbildning:

Avenue Road Art School, Toronto 2015-16
FOF, Köpenhamn Acrylmalning 2016
Art Classes Art by Behnaz, Köpenhamn 2017-18

l

Teknik:

Jag målar i akryl både pensel o palettkniv.

Inspirationskällor:

Jag inspireras av naturen och alla fantastiska färgkombinationer och former. Platser som berört mig eller som jag längtar till. Ljus / årstider och hur starkt detta påverkar oss på sitt föränderliga och samtidigt konstanta sätt.

l

Aktuellt:

Åbne Vaerksteder på Österbro sept 2019

 

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?