fbpx

Hannele Kauranen K

Konstnär


Om mig

Hej

Får alla kalla sig konstnär? Även jag, som idag varken använder mig av penna, pensel eller färg.

Ritat och målat har jag gjort i stort sett i hela mitt liv. Som perfektionist ofta missnöjd över resultatet och den tid det tog. Blev det fel var det bara att börja om från början.
Har testat en rad olika medium och tekniker genom åren för att hitta ett bättre sätt att göra bilder på och få det som jag vill.

När jag i mitten på 90-talet anmälde mig till en grundkurs i data, undrade jag vad denna maskin skulle kunna göra för mig. Data-läraren insåg att jag gillade att skapa bilder och visade mig ett ritprogram som hette Paint, som inte alls var vad jag sökte.

Men en dag skulle vi göra en presentation om oss själva. Jag insåg ganska snabbt att det här var ett program jag kunde göra något med. Jag lekte, testade mig fram och lärde mig mer och mer för varje dag. Lycklig över att äntligen ha hittat det jag sökt efter. Än idag är jag trogen PowerPoint, där jag skapar min konst.

När jag började göra digitala bilder då för över 20 år sen så var det inte riktigt godkänt som konst. Många tyckte att digitalkonst var ju inte handmålat och ansågs stelt och tråkigt. Idag är det mer accepterat. Fler och fler hittar detta fantastiska sätt att göra bilder på. Upptäcker enkelheten med att dela, visa sitt skapande för hela världen via internet och sälja via en Webbshop.

2017 startade jag mitt projekt att skapa en bild per dag och ladda upp och visa på Instagram. Jag har gått från att skapa bilder i svart/vitt till ton i ton och vidare till att skapa bilder i de 7 Chakra färgerna. Jag har nu hittat min palett och utvecklat min unika stil ännu lite till.

Med bilderna vill jag förutom att de ska pryda väggen även ge betraktaren ett positivt budskap.
Inge hopp och väcka frågor om sig själv och livet.
Ha en bra dag, Hannele

Plats:

Multrågatan 78 i Vällingby

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook
Instagram

Utbildning:

Konstnärliggrundutbildning på folkhögskola inriktning, Grafik. Självlärd Digitalkonstnär

l

Teknik:

Digitalkonst skapad i PowerPoint

l

Inspirationskällor:

Livet i vardagen

l

Aktuellt:

Skapar och lägger ut ny digitalbild varje kväll med ett positivt budskap på Instagram.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?