fbpx

Hampus Karlsson

Konstnär


Om mig

Jag är född 1991 uppväxt i Karlstad.Jag har sen tidig ålder varit intresserad av graffiti och hela dess kultur.2007 blev jag svårt skadad vilket innebar en stor förändring i mitt liv då jag blev halvsides förlamad och miste mitt tal. Efter ett år på sjukhus började jag skolan igen och fick där kontakt med en fantastisk bildlärare som fick igång mig med målningen igen. Det var väldigt tufft i början då jag inte alls kunde måla på samma sätt som tidigare och tyckte det bara kändes jobbigt.Sakta men säkert fick jag lite självförtroende i målningen,.2009 skickade jag In målningar till jurybedömd utställning på Rackstad museet i Arvika och fick med en tavla, därefter hade jag min första separatutställning som jag kallade ”mitt språk” på blivande Sliperiet. Det var väl då jag först kände att det här nåt jag kan fortsätta med.2013 började jag på Kyrkerud folkhögskola måleriutbildning 2 1/2 år.På skolan provade vi mycket olika tekniker olika material det har gett mig väldigt mycket och utvecklat mig som konstnär, de åren är jag glad för.Idag har jag en egen ateljé i Borgvik samt ett eget galleri som jag har öppet för allmänheten på somrarna.Jag har även haft lyckan att fått delta i en mängd olika utställningar både separat och samlingsutställningar i Sverige och Norge.

Plats:

Borgvik

Besök i ateljé:

Ja

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Kyrkeruds folkhögskola målarutbildning

l

Teknik:

Grunden är sprayfärg i nästan allt jag gör men kompletterar även med tusch , pensel och svamp. Jag gör även en del collage. Vill säga att jag jobbar med blandteknik idag

l

Inspirationskällor:

Allt som rör graffiti är jag inspirerad av. Livet i allmänhet styr mycket vad jag målar. Jag målar utifrån känslor så det kan vara allt från dagsform till djupare tankar.

l

Aktuellt:

Jag kommer öppna mitt galleri i Borgvik för allmänheten denna säsong 1/6 Alla är välkomna

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?