fbpx

Gudrun Stålnacke

Konstnär


Om mig

Gudrun hade redan som barn en fallenhet att teckna av vackra bilder, som många kamrater avundades hennes skicklighet att teckna av saker som tex. Motorcyklar när de var populära.
Porträtt målade hon av vänner på ett knivskarpt sätt som väckte stor beundran.
Hon klippte sina vänner i vackra frisörer, hon klipper fortfarande sin man som säger att han aldrig varit så fin i håret. Hon har en fallenhet för att skapa frisyrer som framhäver det vackra i varje människa.
Som kosmetolog höll hon skönhetskurser där hon med färg fick förvandla kunder så att de kände sig vackra som aldrig förr när de gick därifrån, hon hjälpte alla sina kunder att lyfta de färger som fram hävde det vackra i varje person.
Som försäljare lyssnade hon in kundernas vilja och presenterade vackra lösningar på deras önskemål hon var en mycket skicklig försäljare av allt med färg och form.
Som lärare var hennes uppgift att utveckla elevernas självförtroende och självinsikt genom att med lekfulla metoder visa dem att de kan och därigenom få dem att växa som människor få dem se det vackra i livet och i sig själva.
I dag är Gudrun sjukpensionär vilket ger henne tid att förvekliga sin önskan att måla. Hon arbetar hårt för att sälja sina tavlor, hon producerar två tavlor i veckan. Hon vill genom Bättre Konst, konst.se och företaget J&W IT nå ut till sin kundkrets, hon är bra på att marknadsföra sig med sitt positiva glädjerika sätt vilket kommer att bära fram henne till att bli egen företagare som säljer massor av tavlor till kunder som blir lyckliga över att äga dessa vackra färgstarka målningar som alla har Gudruns speciella uttryck och färger vilket återfinns i hennes klädsel och hem, hon älskar färg i alla dess former. Livet är en resa i färg.

________________________________________________________________

Artist Statement

Färg har alltid funnits i mitt liv, mina kläder har alla starka färger liksom mitt hem. Vackra färger är det man reagerar på när man ser mina tavlor de är målade i varma gula, gröna röda färger. Jag leker med färgen för att skapa vackra och lugna .gatumiljöer. Lugna färger som skapar lugn och glädje för betraktaren. De som köpt mina tavlor säger att man blir glad och lugn av att se dem
Vill du se något vackert där färg och form skänker dig glädje och lycka?
Följ mig då på en resa genom stadsbebyggelse eller Naturbilder. Staden är trolsk miljö där jag med mina färger och former skapar en resa genom årtionden nutida levnadsöden, jag låter i mina tavlor hus från tidigare årtionden möta dagens levnadsförhållanden, En barn i rullstol eller på promenad med en förskolegrupp skapar ett intressant möte med ett 1600-tals hus I Gamla Stan.
Även nutidens hus är spännande med sina färger och former. Att resa är också ett äventyr, dådet finns många vackra hus i andra kulturer Hus är vackra med sina former och färger Jag älskar den varma färgskalan som återfinns i medelhavet, Asien eller Afrika De skapar en resa full av trolska färgspektrum.
Den trolska miljön finner jag också i naturen där träd och löv skapar vackra miljöer där det enkla blir det vackra. Vackra höstlöv på en stig är en underbar enkel bild jag vill gestalta med mina tavlor.
Välkommen in och titta på mina tavlor ❤️

Plats:

​Stockholm

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Autodidakt
l

Teknik:

​Gouache

Inspirationskällor:

Stefan Gadnell och Björn Bernstöm

Aktuellt:

Vårsalong för Galleri Bibb i Snabbköpet Gröndal
Lördag 28 mars 15.00-20.00
Söndag 29 mars 12.00-17.00

Åk tvärbanan mot Solna gå av vid trekanten, gå upp för backen bredvid sjukgymnasten

Jag ställer ut mina Gröndal tavlor och några av Stockholms tavlor. Välkomna!

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?